Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A népművészet jegyében telik majd a vasárnapi adventi ünnepség Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2012. december 13. 09:00
A népművészet jegyében telik majd a vasárnapi adventi ünnepség Gyulán
I. Békés megyei Betlehemes Fesztivál
Képünk egy korábbi várakozáson készült. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Rusznyák Csaba

Hogy telik az idő, mindjárt itt a karácsony. Vasárnap este már a harmadik gyertyát gyújtjuk az adventi koszorún. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. és a Békés Megyei Népművészeti Egyesület egyedülálló ötlettel állt elő a most következő vasárnapi adventi műsorban, amely ezúttal a népművészet jegyében telik majd.

Első alkalommal rendezik meg a Békés megyei Betlehemes Fesztivált december 16-án, 15 órától a Harruckern téren. A játszóházban adventi koszorút és ajándéktárgyakat készíthetnek, valamint mézeskalácsot süthetnek a vállalkozó szelleműek. Ezzel egy időben az egyesület tagjainak közreműködésével népművészeti vásár nyílik. Patyi Zoli és barátainak karácsonyi koncertje és betlehemes műsora 17 órakor kezdődik és 18 óráig, gyertyagyújtásig tart.

Ezután kezdődik a Music & Soul – Takács Nikolas és a Fool Moon adventi gospelkoncertje 18.30-kor belvárosi katolikus templomban. Közreműködik Kardos Norbert zongorán. Ugyanezen a napon Ünnepi textíliák címmel kiállítás is nyílik a Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak alkotásaiból a gyulai várborozóban, amelyet jövő esztendő elejéig tekinthetnek meg.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)