
A Göndöcs Benedek Középiskola immáron negyedik alkalommal rendezi meg a Göndöcs Benedek Országos Gasztronómiai Emlékversenyt december 8-án a Don Bosco Sportcsarnokban (Gyula, Sándorhegy 2.). Ugyanezen esemény társrendezvényeiként külön megmérettetnek a mézes szeszesitalok és likőrök, a házi mézes sütemények, a virágkötészeti kompozíciók és karácsonyi díszek is.
A 9 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitó után, a közönség 10 órától tekintheti meg a versenymunkákat, ekkortól kezdődnek a szakmai előadások is az iskolaépület előadójában. A mézről Haász Ferenc, a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület elnöke tart beszámolót. Kelvin Chua világhírű tortadíszítési technikáját Haluska Kiss Andrea és Bitó Szilvi mutatja be, a modern gasztronómia eszközökről pedig Dóró Krisztián, a DAJAR Kft. munkatársa tart előadást.
A program 14.15-kor Göndöcs Benedek szobrának koszorúzásával folytatódik a művelődési ház melletti parkban, majd a versenyek eredményeit fél négykor hirdetik ki a Don Bosco Sportcsarnokban.
A rendezvényre való belépés díjtalan.


























