Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ÉdesKeserű zenekar ad koncertet jövő héten a Gyulavári Kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2012. november 19. 09:00
Az ÉdesKeserű zenekar ad koncertet jövő héten a Gyulavári Kastélyban
A békéscsabai zenekarban egy gyulai zenész, Kiss Tibor püföli a bőröket
ÉdesKeserű. Forrás: edeskeseru.net

A Gyulavári Kastélyban már évek óta rendeznek igényes könnyűzenei előadásokat, ezúttal november 30-án, pénteken 20 órakor a békéscsabai székhelyű ÉdesKeserű zenekar ad koncertet az egykori Almásy-kúriában.

Az ÉdesKeserűt 2008-ban alapították olyan zenészek, akik már több évtizeddel ezelőtt is koptatták együtt a színpadot, többek között a Pamflet, La Fontaine, NewLambulam zenekarokban. Jelenlegi közös formációjuknak a napokban jelent meg 16 számos lemezük Üdvözlet Békéscsabáról címmel, amelynek egyik specialitása, hogy a pénzen kívül mindenféle hasznos dologért (kolbász, pálinka, alma, koncertszervezés, stb.) meg lehet vásárolni.  

A zenekar tagjai Lenkefi Péter, Ulbert Zoltán, Viszokai Róbert, Gyebrovszki András és a gyulai Kiss Tibor, akit már szintén nem egy zenekar dobszerkója mögött láthattunk. Püfölte a bőröket a Gyulai Big Bandben, a Necropolisban, a Három amígóban, a Pernahajder Campbellben, session-zenészként beugrott a Magna Cum Laude-ba, La Bombába, Blades-be, Jaffába.

- Az ÉdesKeserű zenekarba való bekerülésem története azzal indult, hogy Gyebrovszki András basszusgitáros kollégám – akivel korábban már játszottam Szabó Eszter és Kontor Tamás együttesében – felkeresett, s megkérdezte volna-e kedvem zenélni az ÉdesKeserűben. Hallottam már a zenekart, úgyhogy igent mondtam, ugyanis az a letisztult, életerős, sokakat megérintő klasszikus rock-műfaj, amelyet a csapat képvisel, rendkívül közel áll a szívemhez. A stílus bejött, de emellett kiemelendő, hogy amint túl voltunk az első néhány próbán, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy emberileg is egy igazán baráti közegbe kerültem, ami nélkül – úgy gondolom – nem létezhet igazi csapat – mondta el a Gyulai Hírlapnak Kiss Tibor.

„Minden földi jó és persze a rosszból is pár kanállal. Ez az ÉdesKeserű.” További információk, valamint dalok találhatók a zenekar honlapján, az edeskeseru.net oldalon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)