Harmadik éve indul pálinkakóstolói, érzékszervi minősítői tréningsorozat Gyulán. A képzés célja, hogy a pálinkafőzésben érdekeltek, a gasztronómiával vagy pálinkakereskedelemmel foglakozó személyek és a minőségi pálinkát fogyasztók gyakorlati és elméleti ismereteket kapjanak a pálinkák, gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről. További cél az is, hogy a legtehetségesebb pálinkabírálókat felkutassa, illetve felkészítse a Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny zsűrizéseire.
A tréningek kétnaposak, tematikájuk gyümölcsfajtákra épül és egymáshoz kapcsolódik. Minden tréningen más-más gyümölcsfajta jellegzetességei, jellemző értékei és hibái lesznek bemutatva.
A tréningsorozat ez év november 16-án, pénteken 9 órakor kezdődik Gyulán, a Göndöcs Benedek Középiskolában. A szervezők várják a hazai és külföldi főzőmesterek, pálinkával, gyümölcs- és borpárlattal foglalkozók, vendéglátásban dolgozók, valamint minden érdeklődő jelentkezését.
A tréningek további tervezett időpontjai:
2012. december 14.-15. (péntek-szombat)
2013. január 11.-12. (péntek-szombat)
2013. február 22. (péntek)
2013. február 23. (szombat): vizsga
A pálinkakóstoló, érzékszervi minősítői tréningsorozat szervezői a Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégium, a Lovassy Pálinka Akadémia és a Lovász Rendezvényszervező Kft., a Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa, illetve a XX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Verseny kiírója.

























