Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiállításbezáróval ért véget Herédi-Szabó Tibor és Haránt Ervin tárlata a Postagalériában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2012. október 05. 20:20
Kiállításbezáróval ért véget Herédi-Szabó Tibor és Haránt Ervin tárlata a Postagalériában
Az interaktív eseményt Kukár István művésztanár vezényelte le
Kiállításbezáró a gyulai posta előtt. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

Rendhagyó módon zárult Herédi-Szabó Tibor és Haránt Ervin közös kiállítása a gyulai posta előtt ma délután. A tárlat két hete nyílt a Postagalériában, ahol a két gyulai születésű főiskolai hallgató festményeit, illetve grafikai munkáit mutatta meg a nagyközönségnek.

Herédi-Szabó Tibor lapunk kérdésére elmondta, egy évvel ezelőtt ötlött fel benne a bemutatkozó kiállítás gondolata. A rajz-informatika szakos hallgató 2008 óta foglalkozik komolyabban a festészettel, a tárlatra az elmúlt négy év terméséből válogatott. Elsősorban a környezetéből merít témát, az embereket igyekszik megörökíteni festményein. Barátja, Haránt Ervin, aki főként grafikai munkáit hozta el a Postagalériába, egészen más technikával dolgozik, így jól egészítik ki egymást a bemutatott képek – fejtette ki az alkotó.

A kiállításbezárót Kukár István képzőművész vezényelte le, aki Herédi-Szabó Tibort és Haránt Ervint is tanította korábban. A művésztanár a tárlat lezárásaként viccesen megjegyezte, azért döntöttek úgy, hogy bezárót tartanak, mert a megnyitó megszervezésére már nem volt idő. Az interaktív eseményen a járókelők személyesen mondhatták el véleményüket az alkotásokról, és beszédbe is elegyedhettek a kiállítópáros jelenlévő tagjával, Herédi-Szabó Tiborral.

 

 

Kukár István és Herédi-Szabó Tibor a tárlat bezáróján. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)