Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kihirdették a XXI. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedő eredményeit Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2012. szeptember 28. 18:35
Kihirdették a XXI. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedő eredményeit Gyulán
A legjobb Békés megyei versenyző Frank Máté Márk lett 131,5 ponttal, 65%-os teljesítménnyel
Befejeződött a vadászverseny. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs

Ma befejeződött a Gyulán megrendezett XXI. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedő. Az ünnepélyes eredményhirdetést ma délután tartották a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény TISZK konferenciatermében. A tegnapi megnyitóhoz hasonlóan, Mészáros Attila, a gyulai Dalerd Zrt. fővadászának kürtszavával indult a program, majd dr. Majzinger István, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának a vezetője, a zsűri elnöke megköszönte a szervezőknek a zökkenőmentes munkáját, valamint a hallgatóságnak elárulta, hogy a vetélkedő győztese 82%-osan teljesített, a legkevesebb pontarány pedig 40%-os volt. A fiataloknak ajánlásképpen még elmondta, hogy szakmai a felkészültségen kívül érdemes fejleszteni a beszédkészséget és a lényegmeglátást is.

A tradicionális vadászvetélkedőre az ország neves vadásziskoláiból tíz meghívott csapat érkezett, hogy különböző elméleti és gyakorlati feladatok során összemérje tudását. Először írásban szakmai elméleti és vadászetikai totót töltöttek ki, majd madárröp-, állathang, valamint nyomkép- és vadászati kürtjelek felismerése következett. Növény-, mag- és állatfelismeréssel folytatódott a verseny, majd a gyakorlati feladatokban - trófeaminősítés, távolságbecslés, ládacsapda-élesítés, céllövészet, fegyver-összeszerelés és koronglövészet - mérettettek meg az ifjú vadászok, végül szóban tettek vizsgát.

A XXI. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedő eredményei:

Egyéni első helyezést ért el Vad Viktor (Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola, Szeged), felkészítő tanára Kiss András. Egyéni második lett Panyor Diana (Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola, Szeged), felkészítője Kiss András. Egyéni harmadik helyen végzett Szabó Máté (VM AszK Erdészeti Szakképző Iskola, Mátrafüred) felkészítő tanára Karsai Henrik.

Csapatversenyben legjobb lett a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola (Panyor Diana, Török Tímea és Vad Viktor, felkészítő: Kiss András), második a mátrafüredi VM ASzK Erdészeti Szakképző Iskola (Ács Péter, Szabó Máté, Deák István, felkészítő: Karsai Henrik), bronzérmes a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Róth Gyula Gyakorló Középiskola (Pintér Bálint, Füleki László, Farkas Norbert, felkészítő: Samu László).

A legjobb Békés megyei versenyző Frank Máté Márk (Harruckern János Közoktatási Intézmény, Elek) lett 131,5 ponttal, 65%-os teljesítménnyel. Felkészítő tanára Boross Ferenc.

 

A verseny dobogósai. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)