Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fair play futball roadshow Gyulán, a Mészáros Péter Labdarúgópályán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2012. július 21. 15:16
Fair play futball roadshow Gyulán, a Mészáros Péter Labdarúgópályán
A rendezvényt a FIFA támogatásával a budapesti Oltalom Sportegyesület szervezte
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet gyulai csapata és edzője (jobbról). Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

Első alkalommal rendeztek Magyarországon fair play futball roadshow-t, melynek ötödik állomása a gyulai Almássy Kálmánné téri Mészáros Péter Labdarúgópálya volt. A sporteseményt a FIFA támogatásával a budapesti Oltalom Sportegyesület szervezte, melyet a hajléktalan ellátással és a szociális ágazat egyéb területeivel foglalkozó Oltalom Karitatív Egyesület és civilek hoztak létre azzal a céllal, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű emberek számára lehetőséget nyújtsanak a sportolásra.

Pál Attila fair play supervisor, a sportegyesület tagja a Gyulai Hírlap Online kérdésére elmondta, a rendezvény a FIFA által szervezett Football for Hope elnevezésű nemzetközi program része, melyben – egyedüli magyarországi partnerként – az Oltalom Sportegyesület is részt vesz. A bajnokságsorozat olyan társadalmi csoportokat próbál összehozni a pályán, akik a valós életben nem mindig pozitív körülmények között találkoznak. A kispályás mérkőzéseket különleges szabályok szerint, bíró és síp nélkül, a fair play szellemiségét közvetítő mediátorok bevonásával játsszák. A játék érdekessége, hogy a játékosok a meccs előtti közös megbeszélésen fektetik le a szabályokat, a végeredményt pedig nem mindig a gólok száma határozza meg, hiszen a mérkőzés végén a csapatok fair play pontokat is adhatnak egymásnak.

Az Oltalom SE a máriafalvai helyszínen vegyes, ún. utcaifoci-csapattal lépett pályára, amelyben a magyar a mexikói világbajnokságra készülő magyar hajléktalan válogatott néhány játékosa is játszott – tudtuk meg a játékot felügyelő munkatárstól.

Szilágyi István, az Ökumenikus Segélyszervezet Gyulai Szociális és Fejlesztő Központjának a vezetője elmondta, csapatuk csak hajléktalanokból áll. A játékosok heti két alkalommal edzettek, hogy a legjobb formájukat hozzák a bajnokságra, és nagyban motiválta őket lehetőség, hogy bekerülhetnek a hajléktalan válogatottba.

A futball road show gyulai állomásán összesen nyolc csapat vett részt: a Munkácsy és a Gyulai Sporthorgász Egyesület játékosai, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csapata, a Lúzer FC, az Ágoston FC, a gyulai kórház, a gyulai rendőrség és a gyulai tűzoltóság csapata, a román hajléktalan válogatott, valamint az Oltalom SE játékosai mérték össze a tudásukat a máriafalvai műfüves pályán.

A fair play futball roadshow első mérkőzése Gyulán, a Mészáros Péter Labdarúgópályán. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)