Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jót ettek, jót ittak, jót főztek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2009. szeptember 01. 12:00
Jót ettek, jót ittak, jót főztek Gyulán
A Várkerti Vígasságok a kihagyhatatlan események közé sorolta be magát Gyulán
Sürgés-forgás. Fotó: Gyulai Hírlap Online

A nyár utolsó szabadtéri rendezvénye, a Várkerti Vígasságok lassan beírhatná magát – ha lenne ilyen – a Gyulán kihagyhatatlan fesztiválok című nagykönyvbe. A csabai szervezésű gasztronómiai fesztiválnak immár harmadik alkalommal adott otthont városunk.

Magunk is aktív részeseként az eseményeknek bizton állíthatjuk, hogy vegyes, színes, színvonalas, hol kacagtató, hol siralmas, talán épp ezért mulattató produkciók kerültek színpadra. Lásd a példát: koncertje közben, az enyhén ittasnak tetsző – persze nem árulom el azt, hogy  ki – előadóművészre "agility-verseny propagandát bízni" merész vállalkozásnak bizonyult. Bár sokakból a művész összefüggő beszédre irányuló próbálkozása visító röhögést idézett elő, de kétség kívül mindenki megjegyezte, aki ott volt, hogy agility bajnokság lesz Gyulán szeptember 3-tól 6-ig.

De ne törjünk pálcát senki felett, mert hát miről is szól egy gasztronómiai fesztivál: jót enni, jót inni, jót mulatni, főzőversenyre benevezni, környező versenyzőket pálinkával kínálni, majd a viszonzást elfogadni, csalódottnak lenni versenysikertelenség miatt, este bulizni… és így tovább, ki-ki választhat vérmérséklete szerint.

Mi jól éreztük magunkat, de megkérdeztük a rendezvény egyik főszervezőjét, Csanálosi Lászlót, hogyan értékeli a három napot.

– A rendezvény mindhárom napján kiegyenlített számban érkeztek a látogatók, a fesztiválhoz fűzött reményeink a vártnak megfelelően alakultak, mind a gasztronómiai versenyek és bemutatók, mind a könnyűzenei koncertek területén. Talán annak is köszönhető a siker, hogy idén az emberek szívéhez közel álló előadókat hívtunk meg. A nagykoncerteken sikert aratott Demjén Rózsi, az R-GO, mégis a hazai pályán mozgó Magna cum Laude mozgatta meg leginkább a közönséget. Nagy sikert arattak a gasztronómiai bemutatók, a borlovag-avatás, a borvacsora, vonzotta az embereket a mangalicafőző-verseny és a szürke marhatokányfőző-verseny is. Nagy érdeklődést váltott ki Benke Laci kulináris bemutatója, aki 1000 literes bográcsban főzte étkét. Érezzük, hogy a három éves munka meghozta gyümölcsét, és olyan rendezvényt hoztunk létre, aminek jellegét a kulturális programok mellett sikerült eltolni a gasztronómiai irányba. Nagyon büszke vagyok rá, hogy Benke Laci bácsitól megkaptam az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend érmét, ezáltal Békés megye gasztronómiai nagymesterévé avattak. A kilenc éves munka meghozta gyümölcsét. Nagyon jól éreztük magunkat Gyulán, köszönjük, hogy itt lehettünk – zárta értékelését Csanálosi László.

 

Borlovag-avatás. Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)