Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hétfőn megkezdődött az Egészséghét Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gyulai Hírlap Online • HÍREK • 2011. november 23. 15:31
Hétfőn megkezdődött az Egészséghét Gyulán
Többek között szóba kerül az egészséges táplálkozás, az egészséges lélek és a drogprevenció
Kiss László, a Gyulai Alapellátás vezetője ismerteti a programot a diákoknak. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs

A többéves múltra visszatekintő Egészséghét idén jelentősen kibővült kínálattal, több helyszínen (Egészségügyi Alapellátási Intézmény, művelődési ház, Pándy Kálmán kórház, Kossuth tér, Sybilla Hallókészülék Stúdió) várja a látogatókat november 21–25-ig.

A programsorozat keretein belül tematikus napokkal – egészséges táplálkozás, egészséges lélek, drogprevenció, szűrés az egészségért, versenyezz az egészségért – készülnek a szervezők. A csütörtöki napon, a Polgármesteri Hivatal dísztermében, „A megelőzés szolgálatában” elnevezésű tudományos konferencia második felében, délután 5 órától a szakemberek a gyermekeik szexuális egészségét szívükön viselő szülőket várják a témát őszintén körüljáró előadásokkal. Az idén 10. tanévét megkezdő A-HA! Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Program mobil változata, az A-HA-kamion november 23-án, szerdán 8–14 óráig a Kossuth téren várja a látogatókat, a helyszínen anonim szifilisz- és AIDS- szűrést, koleszterinszint-, húgysav-, testzsírszázalék-, izomtömeg-, vérnyomás- és pulzusmérést végeznek a szakemberek. November 24-én, csütörtökön az Egészségügyi Alapellátásnál és a Sybilla Magánorvosi Rendelőben szintén ingyenes vizsgálati lehetőségek várják az érdeklődőket.

Szintén csütörtökön, 19 órától a Román Iskola kollégiumának színháztermében középiskolás zenekarok, majd a Maradavad zenekar játszik. Közben a www.gyulapress.hu „nemvagyokegyedül” program és a személyes segítők - dr. Fehér László, dr. Kiss Éva és Kiss László - mutatkoznak be a középiskolás korosztálynak.

Pénteken "Versenyezz az egészségért" vetélkedővel kezdődik a nap az iskolákban, óvodákban, majd délben elkezdődik a felnőtt lakosság számára kiírt 12 órás egészségvetélkedő a Román iskola kollégiumában.

A Gyulai Hírújság előző és friss számában is tájékozódhatnak a programokról és a szűrővizsgálatokról.

Az eseményről bővebben a Gyulai Hírlapban olvashatnak.

 

Képünkön dr. Faragó László szülész-nőgyógyász főorvos a fogamzásgátlásról tart előadást középiskolásoknak. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)