A gyulai közétkeztetés megújítása céljából Minta- menza program indul Gyulán. A cél érdekében együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és Gyula Város Önkormányzata.
A programhoz való csatlakozásról a három fél képviselője, dr. Görgényi Ernő polgármester, Prohászka Béla, az MNGSZ elnöke és dr. Sárosi Tamás főorvos sajtótájékoztatón adott számot. A Menza minta=Minta menza program célja az egészségesebb, korszerű táplálkozás kialakítása, a közétkeztetés megújítása, melynek egyértelmű nyertese egy egészségesen táplálkozó, étkezési kultúrával rendelkező felnövő generáció.
Ennek érdekében el kell érni az étlapok megújítását, a közétkeztetésbe a helyi szállítók, helyi őstermelők termékeit, valamint a bio- élelmiszereket szélesebb körben kell bevonni. A program célja az is, hogy felmérés készüljön arról, hogy a jelenlegi közétkeztetésre fordított normatív támogatás mennyiben elégséges egy egészséges étrend kialakítására, és ennek tükrében, ha szükséges, változtatásokat javasoljon a döntéshozóknak – nyilatkozta dr. Görgényi Ernő polgármester a városházán megtartott sajtótájékoztatón.

























