Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Térségi Integrált Szakképző Központ 227,5 millió forintból valósul meg Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. K. • HÍREK • 2010. december 09. 18:00
A Térségi Integrált Szakképző Központ 227,5 millió forintból valósul meg Gyulán
Az új épület a tervek szerint december 29-ig készül el
Fotó: Gyulai Hírlap Online

Épületbejárással egybekötött sajtótájékoztatónak adott otthont a Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai központja, ahol a Békés Megyei Önkormányzat által 2008-ban benyújtott TISZK – programhoz kapcsolódó TIOP-3.1.1 számú, „Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozása Gyula központtal” elnevezésű projektnek köszönhetően új oktató- és irodaépület létesül. A Térségi Integrált Szakképző Központ új épülete a tervek szerint december 29-ig készül el, s korszerű tanműhelyeknek, egy 270 főt befogadó konferenciateremnek, több irodának is helyet ad majd. A gyulai központ 227,5 millió forintból valósul meg, a kivitelezést egy Békés megyei vállalkozás, az ÉPCENTER-Hartmann Konzorcium végzi.

A TIOP-3.1.1. projekt keretein belül azonban nemcsak a Harruckernben, illetve annak gyulai intézményegységében valósulnak meg beruházások, infrastrukturális fejlesztések, felújítások párhuzamosan zajlanak a három megyei fenntartású közoktatási intézményben. Az új épület, a megújuló környezet mellett a pályázati finanszírozás csúcstechnológiát képviselő, korszerű gépek, berendezések beszerzésének költségeit is fedezi, ugyanakkor a másik jelentős pályázat, a TÁMOP- 2.2.3. projekt pedig elsősorban a pedagógus továbbképzés területén nyújt segítséget a fejlesztésekhez.  

– Intézményünk elmúlt három évének története a fejlesztésekről szólt – mondta el a sajtótájékoztatón Zámbó András, a Harruckern középiskola igazgatója, Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke pedig az összefogás erejét s eredményességét hangsúlyozta, melynek a szakképzés, az egészségügy, a kultúra területén megvalósuló nagyszabású megyei fejlesztések köszönhetők.

Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)