Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a régi/új hidat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2010. december 09. 13:00
Átadták a régi/új hidat
Az elmúlt fél év alatt szerkezetében és küllemében is megújult a Fehér-Körös-híd
Képünkön a híd átadásán: Virág Mihály, Kovács Ákos, dr. Görgényi Ernő és Honti Ferenc. Fotó: Gyulai Hírlap Online

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2010-es évi legnagyobb hídfelújítási programjának keretében megújult a gyulai Fehér-Körös-híd. A híd teljes körű felújítására a Magyar Közút Zrt. – közbeszerzési eljárás keretében – a KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.-t bízta meg. A 392 milliós beruházás során szerkezetében és küllemében is megújult a Fehér-Köröst átszelő építmény.

A régi szerkezet elbontását, teljes útzár elrendelésével, június 16-án kezdték meg. A híd pályaelemeinek elbontásakor azonban előre nem látható szerkezeti hibák derültek ki, amelyek a tartószerkezetek további megerősítését igényelték, továbbá a szeptemberi csapadékos időjárás is hátráltatta a munkálatokat, így a híd teljes megnyitása eddig váratott magára. A teljes felújítása alatt a csatlakozó utakat és a korlátokat is helyreállították, valamint Gyula város anyagi támogatásával a híd közvilágítása is megújult.

A híd ünnepélyes átadásán részt vett Kovács Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Honti Ferenc, a KÖZGÉP Zrt. vezérigazgató-helyettese, Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója, dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Alt Norbert alpolgármester, a körzet képviselője.

 

Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)