Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyalogolni a legjobb Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • HÍREK • 2010. október 19. 13:00
Gyalogolni a legjobb Gyulán
Három kilométert sétáltak Gyulán a Világ Gyalogló Napon
Képünk az indulás előtt készült. A résztvevők a Világóránál gyülekeztek a 3 km-es távhoz. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Mintegy kétszáz, a sportot és a jó levegőt szerető ember gyűlt össze október 10-én, vasárnap 15 órakor Gyulán, a Világóránál, hogy az Élővíz-csatorna partján körbesétálva járuljon hozzá az egészséges életmódot népszerűsítő Világ Gyalogló Naphoz. Ahhoz a mozgalomhoz, amely 1992 óta hirdeti a mozgást és a hozzá kapcsolódó egészséges életmódot, Magyarország immáron 11 éve csatlakozott. Békés megyében idén 50 km-rel járultak hozzá a nemzetközi programhoz, amelyhez első alkalommal csatlakozott városunk.

A Világórától a volt Lenin-gödörig, a Köröspart utcán a Németváros végéig tartó sétát az eddig nyolc éve Békéscsabán gyalogló dr. Rehák Ferencné, a Gyulai Értelmiségi Klub vezetője ötletére hozták Gyulára.

– 125 résztvevői cédulát írtam, a felét is sokalltam, és hát kevés lett – mondta meglepetten a nyolcvanon túli hölgy, kinek munkáját a szervezők hálatapssal jutalmazták.

– Ne azt sajnáljuk, aki nem jött el, hanem annak örüljünk, aki itt van! – lelkesedett dr. Tóth Miklósné, a Magyar Szabadidősport Szövetség országos elnökségi tagja is, ki a szép tájra s a jó levegőre is felhívta a figyelmet. A séta végén a felfrissült csapatot Mikus Éva és segítői látták vendégül, minek élményét – a már oly sokszor adományozó – Gerhard Stengel városunk díszpolgára, valamint a Gyulakenyér pékárui tették teljessé.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)