Székelyudvarhelyen népszerűsítette a gyulai ízeket a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete. A tavasszal megrendezett Gyulai Kolbász és Sódarmustrán vendégül látták Ambrus Gizellát, a híres Gizi csárda szakácsnőjét, aki a szárazkolbász és füstöltáru verseny győztesének egy ötéjszakás családi utazást ajánlott fel Székelyudvarhelyre, valamint meghívta a gyulai henteseket is.
Az egyesület gasztronómiai bemutatóval készült, melyen támogatójuk, a Gyulai Húskombinát szárazkolbászain kívül Veres András és Dékány Ferenc hentesmesterek termékeit mutatták be. Helyi specialitások, háromféle vékony kolbász – a gyulai, a csabai és egy igazi kuriózum, a mézes –, valamint a többszörös díjas gyulai sódar került terítékre.
- Olyan jól sikerült az összejövetel, hogy október végére újabb meghívást kaptunk. Az egyik nagy székelyudvarhelyi áruházzal fogunk közösen kisebb gasztronómiai fesztivált tartani, ahol szintén előtérbe kerülhetnek a hazai ízek, elsősorban a gyulai kolbász és a gyulai sódar – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke.
























