Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Székelyudvarhelyen a gyulai kolbász

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2010. október 12. 15:00
Székelyudvarhelyen a gyulai kolbász
Dinya Imre: Újabb kisebb gasztronómiai fesztivált fogunk tartani
Gyulai hentesek Székelyudvarhelyen. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Székelyudvarhelyen népszerűsítette a gyulai ízeket a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete. A tavasszal megrendezett Gyulai Kolbász és Sódarmustrán vendégül látták Ambrus Gizellát, a híres Gizi csárda szakácsnőjét, aki a szárazkolbász és füstöltáru verseny győztesének egy ötéjszakás családi utazást ajánlott fel Székelyudvarhelyre, valamint meghívta a  gyulai henteseket is.

Az egyesület gasztronómiai bemutatóval készült, melyen támogatójuk, a Gyulai Húskombinát szárazkolbászain kívül Veres András és Dékány Ferenc hentesmesterek termékeit mutatták be. Helyi specialitások, háromféle vékony kolbász – a gyulai, a csabai és egy igazi kuriózum, a mézes –, valamint a többszörös díjas gyulai sódar került terítékre.

- Olyan jól sikerült az összejövetel, hogy október végére újabb meghívást kaptunk. Az egyik nagy székelyudvarhelyi áruházzal fogunk közösen kisebb gasztronómiai fesztivált tartani, ahol szintén előtérbe kerülhetnek a hazai ízek, elsősorban a gyulai kolbász és a gyulai sódar – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke.

 

Előtérbe kerülnek a hazai ízek. Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)