
A Gyulai kolbász – amely idén ünnepli első brüsszeli világkiállításon szerzett aranyérmének centenáriumát – és a Mangalica kolbász után immár a harmadik gyulai termék nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat – a Gyulai májas.
Ezzel a megtisztelő címmel nem sok készítmény büszkélkedhet, egy ilyen nívós kitüntetés elnyeréséhez kiváló minőség és hosszú évek munkája szükségeltetik.
A Gyulai májas története a rendszerváltás első éveiben kezdődött, amikor számos cég próbálkozott saját kenőmájas kifejlesztésével az addig megszokott, celofánbélbe burkolt helyett. Nos, a gyulai receptura és dizájn olyannyira bevált, hogy jelenleg az országban elfogyasztott májasok közül minden harmadik a Gyulai Húskombinátban készül, s ilyen piaci részesedéssel más szegmensben sem rendelkezik húsipari gyártó – tudtuk meg Ruck János vezérigazgatótól.
A Nagydíj nemcsak az alap Gyulai májast, de a teljes termékcsaládot illeti, hiszen a hagyományos és jól ismert kiszerelés mellett a májast hűtést igénylő tégelyben is forgalomba hoztuk, mely pozitív visszajelzést kapott mind a fogyasztók, mind a kereskedők részéről. A visszazárható csomagolás kényelmesebbé teszi annak fogyasztását. Termékfejlesztésünkben ügyelünk arra, hogy a táplálékallergiában szenvedők étrendjébe is beilleszthetők legyenek termékeink. A Gyulai májas, illetve különféle ízesítései, nem tartalmaznak allergén anyagot, laktóz- és gluténmentesek, így a tej- és lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják – tette hozzá Ruck János.
A gyulai cég piacvezető márkatermékét már exportra is szállítja, több európai és ázsiai országba.
A díj kiosztására ünnepélyes keretek között a Magyar Parlamentben került sor 2010. szeptember 02-án.


























