Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az avokádó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szalai Ilona dietetikus • MAGAZIN • 2024. október 27. 14:00
Az avokádó
Szalai Ilona dietetikus rovata

Az avokádó sok fontos vitamint tartalmaz. Megtalálható benne az A-, B-, C-, E-vitamin. Ezért az egyik legjobb természetes antioxidáns!

Fotó: pixabay.com

Magas a kálium, foszfor, vas, nátrium, illetve a kalcium tartalma is. Jelentős a zsírtartalma, de a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, és az érrendszerre. Az enyhén dióízű avokádót nem csak salátákba használhatjuk, hanem tésztákba (pékáruk, kenyerek, kevert piskóták) is tehetjük.

 

Avokádós tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg tészta
  • 1 db avokádó
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál petrezselyem zöld
  • 1 evőkanál snidling
  • 1 evőkanál tárkony
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 csipet

A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. Amíg a tészta fő, az avokádót megmossuk, félbevágjuk, kikanalazzuk a húsát. Meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott fűszereket. A fokhagymát finomra vágjuk, pici sót szórunk rá, és a kés lapjával elhúzva pépesítjük. Ezt is hozzáadjuk az avokádóhoz, villával jól összedolgozzuk. A paradicsomokat félbevágjuk, és a tésztával együtt beleforgatjuk az avokádókrémbe.

  • Energia: 855 kcal
  • Fehérje: 26,1 g
  • Zsír: 23,8 g
  • Szénhidrát: 139,8 g

Egészségükre!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)