Fotó: pixabay.com
Magas a kálium, foszfor, vas, nátrium, illetve a kalcium tartalma is. Jelentős a zsírtartalma, de a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, és az érrendszerre. Az enyhén dióízű avokádót nem csak salátákba használhatjuk, hanem tésztákba (pékáruk, kenyerek, kevert piskóták) is tehetjük.
Avokádós tésztasaláta
Hozzávalók:
- 15 dkg tészta
- 1 db avokádó
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál petrezselyem zöld
- 1 evőkanál snidling
- 1 evőkanál tárkony
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 3 csipet só
A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. Amíg a tészta fő, az avokádót megmossuk, félbevágjuk, kikanalazzuk a húsát. Meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott fűszereket. A fokhagymát finomra vágjuk, pici sót szórunk rá, és a kés lapjával elhúzva pépesítjük. Ezt is hozzáadjuk az avokádóhoz, villával jól összedolgozzuk. A paradicsomokat félbevágjuk, és a tésztával együtt beleforgatjuk az avokádókrémbe.
- Energia: 855 kcal
- Fehérje: 26,1 g
- Zsír: 23,8 g
- Szénhidrát: 139,8 g
Egészségükre!


























