Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai pályán kezdi az osztályozót a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. június 07. 11:00
Hazai pályán kezdi az osztályozót a gyulai focicsapat
A Gyulai Termál FC csapata a Bánk-Dalnoki LA együttesét fogadja június 8-án

A Gyulai Termál FC csapata a területi osztályozó első fordulójában a Bánk-Dalnoki LA együttesét látja vendégül június 8-án. A fürdővárosi gárda akár már az első fordulóban eldöntheti a párharc sorsát.

A gyulai együttes saját jogán lehet ott az NB III.-as tagságért vívott párharcban, hiszen a Békés Vármegyei I.-es labdarúgó-bajnokság első helyén végzett. Az osztályváltáshoz azonban az MLSZ szabályai szerint osztályozót kell vívnia, amelynek párosítását sorsolás útján jelölik ki.

A sorsolás úgy hozta, hogy a Gyulai Termál FC együttesének a Nógrád Vármegyei I.-es labdarúgó-bajnokság ezüstérmesével kell oda-visszavágós alapon eldöntenie a feljutás kérdését. A bánki gárda a bajnoki címet megnyerő Silver Tüzép Karancslapujtő visszalépésével kapott zöld utat a párharcra.

A gyulai együttes minden mutatóban jobb volt riválisánál: 10 kapott gólja mellett 114 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, míg a bánki rivális 70-33-as mutatót produkált. A bajnokságban 30 gólig jutó Tanner Gergő vezette keret már hazai pályán eldöntheti a feljutás sorsát.

Brlázs Gábor edző elmondta, az ellenfélről kevesebb információ van a szokásosnál, de az már most látszik, hogy egy fiatal, sokat futó, jól felkészített ellenfél érkezik a gyulai arénába.

– Azt gondolom, hogy számunkra a továbbjutás lesz az elfogadható, hiszen haladnunk kell tovább a nyáron megfogalmazott terv szerint, az NB III.-as bajnokságban való részvétel felé – tette hozzá Brlázs Gábor, aki csapatával a bajnoki címet és vármegyei kupát is begyűjtötte.

A területi osztályozó első fordulója 15 órakor kezdődik az Id. Christián László Városi Sporttelep centerpályáján.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)