Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét a gyulai Manuel Cafféban szolgálnak fel a pánczélos tanulók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2024. május 27. 16:07
Ismét a gyulai Manuel Cafféban szolgálnak fel a pánczélos tanulók
Folytatódik a fogyatékos emberek elfogadását segítő program

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A gyulai Manuel Cafféban szolgálnak fel május 27-től két héten át a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI fogyatékos tanulói az intézmény Önkéntes kávéházi felszolgálás programja keretében. 

A fogyatékos emberek elfogadását, társadalmi beilleszkedését segítő program megnyitóján Poptyilikán Anikó főigazgató felidézte: az első hasonló kezdeményezést 2014-ben Pécsen indította el Ability Café néven a Fogd a Kezem Alapítvány felnőtt fogyatékos fiatalok bevonásával, ehhez csatlakozott 2018-ban és 2019-ben a Pánczél Imre-intézmény. A koronavírus-járvány miatt néhány évre felfüggesztett program most tovább folytatódik Gyulán, a Manuel Cafféban, Gellén Gáborné gyógypedagógus vezetésével – tette hozzá.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint ismertette, ezúttal nyolc fiatal dolgozik majd felszolgálóként a vendéglátóhelyen, önkéntes alapon. Arról is említést tett, hogy az intézmény készségfejlesztő iskolás tanulói több hónapos gyakorlati képzésen készültek fel a munkára.

Kiemelte: a sérült fiatalok együtt dolgozhatnak a kávézó alkalmazottjaival, és valós, hétköznapi körülmények között teremthetnek kapcsolatot a vendégekkel.

Dobiné Boldog Barbara, a kávézó egyik vezetője lapunknak úgy fogalmazott: örömmel álltak ismét a kezdeményezés mellé. Elmondta: vendégeik korábban is nagyon pozitívan fogadták a programot, amely – mint kifejtette – lehetőség ad a társadalmi érzékenyítésre. Jelezte: az értelmileg akadályozott fiatalok két héten át, hétfőtől csütörtökig 13–15 óra között szolgálnak fel a Manuel Cafféban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)