Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ezüstérmes helyen végzett a Várfürdő Kupán a Gyulai Vízilabda Klub

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.SPORT • 2024. május 27. 09:13
Ezüstérmes helyen végzett a Várfürdő Kupán a Gyulai Vízilabda Klub
A mérkőzéseket a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund vezette

Lipták Leventét (Gyulai VK) a torna legjobb kapusának választották 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Két győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmes helyen zárta a szombati, gyulai Várfürdő Kupát a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub fürdővárosi fiókcsapata.

A körmérkőzéses tornán a házigazda Gyulai Vízilabda Klub, a Csongrádi VVSE, a Hódmezővásárhelyi VSC és a Legrand Szentesi VK csapata vett részt. A 4×6 perces mérkőzéseket a kétszeres olimpiai bajnok, nemzetközi játékvezető, Fodor Rajmund vezette.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Gyulai VK mérkőzéseinek eredménye:

Gyulai VK–Csongrádi VVSE 15-4 (3-1, 3-1, 5-2, 4-0)

Várfürdő Kupa babytorna, Gyula. V.: Fodor Rajmund. Gyula: Lipták–Geszner 5, Szabó M. 4, Csapó 1, Matei 1, Restye B. 2, Mórocz. Cs. Szaszák, Belincki, Köves 1, Orosz Bertalan 1, Kálmán, Bátorfy, Súr, Számfira. Edző: Szilvásy Attila, Csabai Zoltán, Jeszenszky Ákos.

Gyulai VK–Hódmezővásárhelyi VSC 16-1 (8-0, 6-0, 1-1, 1-0)

Gyula: Lipták–Geszner 2, Szabó M. 6, Csapó 2, Matei, Restye B. 1, Mórocz 1. Cs. Szaszák 1, Belincki, Köves 1, Orosz Bertalan 2, Kálmán, Bátorfy, Súr, Számfira. Edző: Szilvásy Attila, Csabai Zoltán, Jeszenszky Ákos.

Gyulai VK–Legrand Szentesi VK 3-12 (2-1, 1-6, 0-4, 0-1)

Gyula: Lipták–Geszner 3, Szabó M., Csapó, Matei, Restye B., Mórocz. Cs. Szaszák, Belincki, Köves, Orosz Bertalan, Kálmán, Bátorfy, Súr, Számfira. Edző: Szilvásy Attila, Csabai Zoltán, Jeszenszky Ákos.

További eredmények: Hódmezővásárhelyi VSC–Legrand Szentesi VK 5-16. Legrand Szentesi VK–Csongrádi VVSE 19-4. Csongrádi VVSE–Hódmezővásárhelyi VSC 7-16.

Végeredmény: 1. Legrand Szentesi VK 9, 2. Gyulai VK 6, 3. Hódmezővásárhelyi VSC 3, 4. Csongrádi VVSE 0. A torna legjobb kapusa: Lipták Levente (Gyulai VK), a legjobb mezőnyjátékos: Orosz Bernát (Legrand Szentesi VK).

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szilvásy Attila, a gyulaiak egyik edzője a csabapolo.hu-nak nyilatkozva elmondta: a csongrádiak ellen hozta a csapat a kötelezőt, már a meccs elején jelentős előnyre tett szert, így a cserék is sok játéklehetőséget kaptak.

A hódmezővásárhelyiek ellen, a várttal ellentétben, szintén viszonylag sima győzelmet aratott a gárda, ekkor már biztos volt, hogy a szentesiek elleni derbi döntőnek bizonyul majd – tette hozzá.

A fürdővárosiak utolsó mérkőzésük első negyedében tartották a tempót a Kurca-partiakkal, ám a következő etapban két gyulai kulcsjátékos is hamar kipontozódott, ezzel eldőlt a torna végeredménye.

„A szentesiek csapata erős volt, dinamikus, megérdemelten nyerték el a trófeát. Ami viszont örömteli, a hat-hat kezdővel kiálló két csapat sokáig egyenlő erőnek tűnt” – értékelt az edző.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

„A torna végén a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund adta át az érmeket a gyerekeknek, akiknek arcára volt írva, hogy egy ilyen ász a díjkiosztó, mindenki meg volt hatódva ettől a gesztustól” – nyilatkozta Szilvásy Attila, aki azt is megjegyezte: „az egész nap nagy vidámsággal telt, a gyerekek és az őket elkísérő szülők nagyon élvezték az eseményt. Az utóbbiak sok sütemény sütöttek, jutott mindenkinek belőle bőven”.

Az edző lapunknak a meccs előtt elmondta: idén még a babykorosztályos szabályok szerint játszott a gyulai fiókcsapat, jövőre azonban már a gyermek IV.-es bajnokságban szerepelnek, ahol más a szabályrendszer. Erre készülve a mostani tornát hibrid rendszerben bonyolították le. A labda- és a kapuméret a még babykorosztályos előírásoknak felelt meg, de a gyerekek már hat plusz egyen játszottak, volt tiszta játékidő és támadóidő, számolták a gólokat, a kiállatott játékosok pedig csak 30 másodperc után térhettek vissza.

A Várfürdő Vízilabdakupát a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub szervezte a Gyulai Várfürdő partnerségével, a Gyulahús Kft. támogatásával.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)