Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelemmel zárta utolsó hazai mérkőzését a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. május 20. 16:00
Győzelemmel zárta utolsó hazai mérkőzését a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–Kecskeméti NKSE 30–29 (15–10)

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata a Kecskeméti NKSE együttesét látta vendégül május 18-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája győzelemmel szerette volna zárni idénybeli utolsó hazai mérkőzését.  

Ide jön a szöveg....

Fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba

Gyulasport: Mike M., Lukács N. 3, Ilyés L. 4, Szögi T. 6(1), Gelegonya A., Kovács Sz. 6(2), Szabó K. 1, Csere: Zsiga Zs., Miklya N., Hegedűs A. 6, Nagy P. 3, Németh Cs., Boruzs A., Kiss V. 1 és Kertes S. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin. 

A mérkőzés megkezdése előtt Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője virággal köszöntötte az utolsó hazai mérkőzésüket játszó, már ezüstérmes gyulai csapat tagjait. 

A fürdővárosi együttes az előző fordulóban hazai pályán vágott vissza vecsési riválisának, a győzelemmel pedig bebiztosította ezüstérmes helyét a felsőházi rájátszásban. Zöldi-Tóth Katalin vezette gárda a soros fordulóban az idegenben már legyőzött kecskeméti ellenfelének legyőzésével kívánta megköszönni a támogatást szurkolóinak. 

A hazai gárda ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, Ilyés Lilla vezető találata után folyamatosan előnyben volt ellenfelével szemben. A kombinatív játék minden elemét felvonultató gyulai csapat a 22. percre már 12–6-os előnyben volt vendégével szemben. 

A fordulás után sem változott a játék képe, a két fél nyílt sisakkal vívta mérkőzését, az előny azonban mindig a gyulai gárdánál volt. A vendégcsapat a 44. Percben megpróbálta megfordítani a találkozót, amikor utolérte riválisát (22–22). 

Zöldi -Tóth Katalin edző ekkor időt kért és rendezte a sorokat, innen pedig egy 6–1-es sorozattal visszaállították a félidei öt gólos előnyt. A kecskeméti gárda azonban ismét bizonyította, hogy miért is van helye a felsőházi rájátszásban, amikor egy 6–2-es szériát produkálva, ismételten ráijesztett a gyulai szurkolókra. 

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 3–3, 12. perc: 7–3, 22. perc: 12–6, 28. perc: 15–10, 37. perc: 19–15, 44. perc: 22–22, 49. perc: 26–22, 55. perc: 28–23, 57. perc: 28–26, 59. perc: 30–27, 60. perc: 30–29.  

– Az első félidőben rendben volt a játékunk, ott is volt hiba, de koncentráltak a lányok. Második félidő eléggé kaotikus volt, sikerült megnyerni a mérkőzést, de maradt bennünk hiány – értékelt Zöldi-Tóth Katalin. 

A CZ-Gyulasport NKft. NB II.-es csapata győzelemmel köszönt el szurkolóitól, az utolsó fordulóban pedig minden erejével az ENUSE elleni idegenbeli rangadóra fókuszálhat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)