Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vidó Attila konzerv- és cukorgyárat építene Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2024. május 10. 11:04
Vidó Attila konzerv- és cukorgyárat építene Gyulán
A Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje ismertette programját

Becsülettel, tisztességesen, kemény munkával Gyula városáért! – ez Vidó Attila jelmondata. A Mi Hazánk Mozgalom gyulai polgármesterjelöltje, listavezetője, egyéni képviselőjelöltje pártja programjáról tájékoztatta a Gyulai Hírlapot.

Vidó Attila, a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje 

Fotó: Gyulai Hírlap

– Hasonlóan kívánok politizálni, mint a Mi Hazánk az Országgyűlésben. Ami jó a gyulai embereknek, ami jó a városunknak, azt támogatni fogom, mindegy, kitől érkezik a javaslat. Fontosnak tartom a folyamatos és közvetlen kapcsolattartást a lakossággal. Én valóban azt szeretném képviselni, tenni, amit a gyulai lakosok fontosnak tartanak. Mondják meg ők, hogy nekik mi a fontos, mit szeretnének, mire lenne szükségük – fejtette ki Vidó Attila.

A Mi Hazánk polgármesterjelöltje azt mondta, hogy „egy más stílusú politikai kultúrát” kíván folytatni, nem olyat, amit az elmúlt években Gyulán is megtapasztalt.

– Nem kívánok „sarat dobálni” senkire, és nem hiszek abban, hogy trágár szavakkal kell egy vitát lefolytatni ahhoz, hogy az igazamat bizonyítsam. Maradjuk meg mindig embernek, akkor is, ha nem egy ideológiát képviselünk, ha nem értünk egyet sok kérdésben – hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Vidó Attila úgy véli, városunknak „nem egy lábon kell állnia”. Véleménye szerint a covid alatt „láthattuk és érezhettük azt, ha nincs idegenforgalom a városunkban, akkor semmi sincs.” Szerinte sokan váltak akkor munkanélkülivé Gyulán is. Ezért, ahogy fogalmazott, „új, stabil, jól fizető munkahelyeket kell teremteni” Gyulán.

A politikus szerint a „Gyulai Húskombinátot” kell tovább fejleszteni, hogy „ismét régi fényében tündököljön”, és ne csak néhány száz embernek biztosítson megélhetést.

Vidó Attila fejlesztené a mezőgazdasághoz szorosan kapcsolódó helyi feldolgozóipart. Szerinte „jó lenne egy konzervgyárat építeni, vagy merjünk nagyot gondolni, és épüljön meg egy új cukorgyár Gyulán”.

– Egyszer valaki azt mondta, hogy „a vas és acél országa leszünk”. Nem jött be! Magyarország mindig is agrárország volt, sőt voltak évek, amikor agrárnagyhatalom. Én hiszem és vallom, hogy hazánknak és városunknak is a mezőgazdaságra, az állattenyésztésre, az ezekhez kapcsolódó feldolgozóiparra kell építeni a jövőjét – mondta el a Mi Hazánk politikusa.

Vidó nagy figyelmet fordítana arra, hogy a közpénzeket „jó gazda módjára használják fel” Gyulán. „Mindenért csak annyit fizessünk ki, amibe az valójában kerül és amennyit ér” – hangsúlyozta.

Azt is mondta, hogy Gyulának meg kell maradni a „nyugalom szigetének”. Ezért nagy figyelmet fognak fordítanak városunk közbiztonságára és a közrend fenntartására.

– Sajnos egyre többször olvasni, hogy drogot terjesztenek Gyulán, és a közrendet sértő események zajlanak városunkban. Ezeket a dolgokat meg kell előzni, nagyon határozottan kell fellépni ellenük. A Mi Hazánk Mozgalom Rendvédelmi Kabinetjének elnökeként ebben a harcban minden segítségemre számíthatnak a rendőrkollégák, ahogyan a város vezetői is. Természetesen nem kérünk sem az illegális, sem pedig a „legális” migránsokból! – hangoztatta.

A politikus szerint a gyulai kórház leépítése folyik. „Elfogadhatatlannak tartom, hogy osztályokat zárjanak be, mert orvos- és szakdolgozóhiány van, és így már évek óta egy mandulaműtét elvégzéséért Békéscsabára kelljen menni” – vélekedett.

Azt is mondta, hogy „ne csak a belváros és a vár környéke legyen viszonylag szép, tiszta és rendezett, hanem az egész város”.

Kifejtette, a Mi Hazánk támogatja a békéscsabai repülőtér fejlesztését. A politikus szerint ez újabb lendületet adna Gyula és a térség turizmusának.

Végezetül azt mondta, hogy „Gyula legyen megyei jogú város!”

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)