Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődött a gyalogátkelő kiépítése a Popovits Jusztin utca és Tiborc utca kereszteződésében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. május 02. 16:00
Elkezdődött a gyalogátkelő kiépítése a Popovits Jusztin utca és Tiborc utca kereszteződésében
A kivitelezés idejére az utcát teljesen lezárják

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Elkezdődött a gyalogátkelő kiépítése a Popovits Jusztin utca és Tiborc utca kereszteződésében – közölte hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, a munkálatok keretében az északnyugati oldalon a Tiborc utca meglévő járdájához csatlakozva új járdaszakaszt, a délkeleti oldalon pedig a meglévő járdához 3 méter szélességű járdakapcsolatot építenek ki. A tervezési területen a csapadékvizet zárt gravitációs rendszer vezeti el. Az építés után a vízelvezetés nem változik. Az utcában új lámpatestet is telepítenek a szakemberek.

Görgényi Ernő kifejtette: a kivitelezés ideje alatt a tervezett gyalogátkelő előtt az utat teljes szélességében lezárják, a Popovits Jusztin utca a Gábor Áron utca felől zsákutca lesz, a körforgalom irányából pedig nem lehet majd behajtani az utcába.

„A járda és a gyalogátkelő szabályos kialakítása érdekében magántulajdonú ingatlanból kellett területet vásárolnunk, majd a megvásárolt területet a közterülethez kellett „csatolni”, ezután indulhatott csak a beruházás előkészítése.” – tette hozzá a városvezető.

Kiemelte: a beruházás annak a 255 millió forint önkormányzati forrásból megvalósított programnak a része, amely során utakat újítanak fel, parkolókat és gyalogátkelőket hoznak létre, a város több pontján, valamint kiépítik az Aranyág dűlő szórt útalapját.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)