Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nagy csatában tartotta itthon a három pontot a Gyulai Amazonok U19-es csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. április 10. 15:33
Nagy csatában tartotta itthon a három pontot a Gyulai Amazonok U19-es csapata
Gyulai Amazonok–Budapest Honvéd 3-2 (0-1) 

Fotó: Gyulai Amazonok

Az U19-es labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Budapest Honvéd együttesét látta vendégül április 9-én. A fürdővárosi gárda alaposan megküzdött a győzelemért járó pontokért. 

A gyulai csapat az előző fordulóban magabiztosan győzte le tiszakécskei riválisát, így nem szakadt le az élen álló hármastól. 

A budapesti gárdával vívott találkozón már az első percekben érezhető volt, hogy nem lesz egyszerű a győzelem megszerzése. A hazai együttesnek a küzdőszellemmel nem volt gondja, ám pontatlanul és elképzelés nélkül játszott. A vezetést a 44. percben a fővárosi gárda szerezte meg.

A fordulás után sem találta saját játékát a hazai csapat, ennek ellenére az 54. percben Szappanos Katalin büntetőjével sikerült kiegyenlítenie. Nem sokkal később egy szép akció után Mezei Virág átadására Czirók Gréta érkezett jó ütemben, így a gyulai keret megfordította a találkozó állását. 

A fővárosi rivális azonban nem hagyta magát, egy eladott labda után kiegyenlített. A gyulai gárda az utolsó percekben nagy erőket mozgatott meg, Kurta Alma öt perccel a vége előtt egy egyéni cselsorozat után lőtte ki a hosszú sarkot, beállítva a 3-2-es végeredményt. 

– Nem túlzok, ha azt mondom, az év leggyengébb játékát nyújtották a lányok. Rendet kell tennünk a fejekben, mert ez nagyon kevés lesz a folytatáshoz. Szerencsénk sem volt, bár azt kiemelném, hogy minden egyes játékos maximálisan küzdött. Czirók Gréta és Kónya Andi játéka volt leginkább értékelhető, de a győzelem csapatmunka volt. Nem érdemeltünk három pontot a mutatott játék alapján, pénteken sokkal többet várok a csapat minden tagjától – értékelt Molnár Ágnes utánpótlásedző.

A Gyulai Amazonok U19-es csapata továbbra is versenyben van a dobogós helyekért, a következő fordulóban az Airnergy FC-BMTE otthonában folytathatja remek sorozatát.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)