Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Operában kalandoztak az implomos diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2024. április 05. 17:03
Az Operában kalandoztak az implomos diákok
Az előadások háttérmunkáiba is beleláthattak

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

A Magyar Állami Operaház OperaKaland programjának keretében Budapesten járt nemrégiben a Gyulai Implom József Általános Iskola 8. a osztálya.

– A többéves online megvalósítás után nagy öröm volt élni ismét a helyszíni élményszerzés lehetőségével. A diákok még itthon megismerkedtek az opera cselekményével, a mű részleteivel, így megfelelő előzetes tudással tekinthették meg Henry Purcell Dido és Aeneas című művének angol nyelvű előadását. A barokk opera fiatalok számára is jól befogadható, modern köntösbe bújtatva elvarázsolta a közönséget – fogalmazott a kirándulást szervező Garami Veronika.

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

A pedagógustól megtudtuk, a diákok részt vettek egy „Eiffel Touron” is, ahol megismerkedtek az Opera Műhelyházával, beleláthattak az előadások háttérmunkáiba. Ezután az Operaház épületét is meglátogatták, majd a Szépművészeti Múzeumban jártak, ahol – az opera kapcsán – többek között a barokk csarnokot is megnézték.  

A programokra a szervező mellett Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó és Orosz Mihály tanárok kísérték el a 27 implomos diákot.

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)