Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kalibrálás és tárolás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2024. április 04. 10:13
Kalibrálás és tárolás
A produktív üzemi munkavégzés alapja

Gyula fejlődését is remekül mutatja, hogy újabb gyár kapott helyet a városban, a produktivitás folyamatos növeléséhez pedig a legjobb eszközökre és szolgáltatásokra van szükség. A modern gyártás kétségtelenül a fenntarthatóság és jövőbe mutató hatékonyság mentén működik. Innovatív megoldásokkal ráadásul egyszerre lehet növelni a produktivitást és a munkavállalók jóllétét, munkamorálját. Mi lehet ennek az optimális módja? A hatékony munkavégzés két sarkalatos pontja a szerszám kalibrálás, valamint a beszerzés és tárolás.

Az átlátható rendszerek záloga: szerszámautomata

Egy innovatív szerszámautomata egyenes út a hatékony munkavégzéshez és a tartósan is fenntartható, átlátható rendszerhez. A legmodernebb típusok száznál is több, rugalmasan alakítható rekesszel rendelkeznek, helyet kínálva így a kéziszerszámoknak, nagyobb szerszámoknak, munkavédelmi ruházatnak és kiegészítőknek is. A kialakított rendszer nemcsak helytakarékos megoldást jelent egy üzem számára, de a dolgozóknak is rengeteg időt és energiát spórol meg a napi munkavégzés során.

A folyamatos munkavégzéshez pedig fontos a megfelelő ellátási biztonság is, amit egy szerszámautomata segítségével maximalizálni lehet. Automatizálással a szerszámautomata magától követni tudja a szerszámok és eszközök mennyiségét, amivel jelentősen megkönnyíti a beszerzést és elkerülhetővé teszi a hiányból fakadó leállást. 

Ettől lesz pontos a mérés: professzionális kalibrálás

A mérőeszközök kalibrálása elsődleges az üzemi működés során, már csak azért is, mert egy ellenőrzés során mindenképp szükség lesz rá, de produktivitás szempontjából ennél is fontosabb, hogy nélküle nem garantálhatóak a megbízható mérési eredmények. Épp ezért a szakérő kalibrálás kifejezetten ezzel a céllal működő kalibráló laboratóriumokban zajlik, ahol speciális eljárásoknak és vizsgálatoknak teszik ki a mérőeszközöket.

Miért éri meg a professzionális kalibrálás? Miután a kalibrálás egyébként is szigorú szabványok mentén zajlik, nem éri meg a szakértelmen spórolni, de a professzionális cégek további szolgáltatásokkal is megkönnyítik a folyamatot. Ennek a legnagyobb előnye az, hogy minimális leállással kell számolni, ami munkavégzés és költséghatékonysági szempontból sem elhanyagolható tényező. Amellett, hogy csökkenthetőek így a kieséssel járó költségek, az adminisztrációs feladatok is redukálhatóak.

A minőségirányítási osztály által előírt kalibrálási időszakokon túl akkor is szükség van újrakalibrálásra, ha felmerül az esélye annak, hogy eszközt kár érte.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)