Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban a Képzeletbeli

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2024. március 07. 17:00
Heti premier a Center moziban a Képzeletbeli
Március 7–13. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban a Képzeletbeli című amerikai horror

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban a Képzeletbeli (szinkr. amerikai horror) 20.15-kor. Felmerül a kérdés: a képzeletbeli barátok valóban a gyerekkori képzelet szüleményei, vagy valami félelmetesebb rejtőzik bennük? Amikor Jessica (DeWanda Wise) a családjával visszaköltözik gyermekkori otthonába, legfiatalabb mostohalánya, Alice (Pyper Braun) kísérteties kötődést alakít ki egy Chauncey nevű plüss medvével, akit az alagsorban talál. Alice nyugtalanító játékba kezd Chauncey-val, ami egyre baljósabb és veszélyesebb lesz. Ahogy Alice viselkedése is egyre aggasztóbbá válik, Jessica ráébred, hogy Chauncey sokkal több, mint a kitömött játékmaci, akinek hitte.

Csak 9-én, 10-én, 12-én és 13-án 15.45-kor, 9-ét és 10-ét kivéve 17.30-kor, valamint csak 8-án és 11-én 20.15-kor A róka (feliratos osztrák-német történelmi dráma) PREMIER! A róka a filmet rendező Adrian Goiginger dédapjának igaz története, aki motoros hírvivőként szolgált az osztrák hadseregben. A II. világháború idején a zárkózott fiatal fiú mellé egy különös társat rendel a sors: egy elárvult rókakölyköt talál az erdőben, aki hűséges társául szegődik, és akit, ha kell, az élete árán is megvéd. Különleges barátságuk a fiatal férfit a múltjával való szembenézés felé vezeti.

Csak 8-án 15.45-kor, csak 9-én és 10-én 18.00-kor, valamint csak 11-én 18.15-kor Előbb táncolj! (feliratos angol történelmi dráma) PREMIER! A Nobel-díjas Samuel Beckett a 20. század egyik legjelentősebb drámaírója. A többség számára a Godot-ra várva című színműve révén lehet ismerős, de az ír szerző nemcsak emiatt tekintendő a modern irodalom egyik úttörőjének. Az Előbb táncolj! Beckett munkásságáról és magánéletéről szóló életrajzi film, amelyben a fiatalkortól a Nobel-díj elnyeréséig tartó életútba kaphatunk betekintést. Felvillannak a legfontosabb állomások, a magánélet bonyodalmai, a történelem viharai. A filmen keresztül jobban megérthetjük Beckett bonyolult belső világát, amelyet olyan plasztikusan nyújt át a munkásságán keresztül.

Csak 11-én 15.45-kor, csak 8-án 17.45-kor, csak 13-án 19.45-kor, valamint csak 9-én és 10-én 20.00-kor Téli szünet (szinkr. amerikai vígjáték, dráma) Eljön a téli szünet, ám a jó nevű amerikai iskolából nem megy mindenki haza az ünnepekre. Tully, a jó eszű, ám különc és bajkeverő diák családi zűrök miatt. Mary, az iskola szakácsnője azért, mert egyetlen fiát gyászolja, aki nemrég esett el Vietnámban, és az iskola az utolsó hely, ahol együtt volt vele. Hunham, a történelemtanár pedig azért nem, mert az igazgató őt jelölte ki felvigyázónak az iskolában rekedtek mellé.

16.45, 20.00, valamint csak 9-én és 10-én 13.30-kor és 8-ét kivéve 19.00-kor szinkronnal, csak 8-án 19.00-kor felirattal Dűne: Második rész (szinkr. amerikai akció, sci-fi) A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Csak 9-én és 10-én 14.00-kor, valamint 9-ét és 10-ét kivéve 15.45-kor Lefkovicsék gyászolnak (magyar vígjáték) Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

Csak 9-én és 10-én 13.45-kor Emma és a fekete jaguár (szinkr. francia-kanadai kalandfilm, vígjáték) Az Amazonas esőerdejében felnövő Emmának a világ legritkább barátsága adatott meg, amikor rátalált az elveszett, bűbájos jaguárbébire, akit Hope-nak nevezett el. Egy váratlan és tragikus esemény miatt azonban Emmának el kell hagynia az erdőt és barátját, hogy az ismeretlen nagyvárosban, New Yorkban folytassa életét. Éveken át ábrándozik arról, hogy visszatér a dzsungelbe. Amikor a tinédzser Emma megtudja, hogy régi otthonát és Hope-ot vadorzók fenyegetik, elhatározza, hogy visszatér a dzsungelbe szeretett jaguárjához. Anja, Emma biológiatanára sikertelenül próbálja lebeszélni őt a vakmerő utazásról, ezért végül elkíséri, hogy a harcos tini az esőerdő és a benne élő állatok védelmére kelhessen.

a Bajos csajok című amerikai vígjáték

Forrás: cineimage.ch

9-ét és 10-ét kivéve 16.00-kor, valamint csak 9-én és 10-én 18.00-kor Bajos csajok (szinkr. amerikai vígjáték) PREMIER! Az új lányt, Cady Heront befogadja a tápláléklánc tetején lévő elit csapat, a menő csajok bandája, a „plasztikok”, vagyis az ármánykodó méhkirálynő, Regina George, és két alattvalója, Gretchen és Karen. Ám amikor Cady elköveti azt a gigantikus baklövést, hogy belezúg Regina expasijába, Aaron Samuelsbe, pillanatok alatt ő lesz a középpont Regina célkeresztjében. Cady megpróbálja legyőzni a csapat csúcsragadozóját számkivetett barátaival, Janisszel és Damiennel, és azt is meg kell tanulnia, hogyan maradjon hű saját magához, miközben próbál eligazodni a világ legveszélyesebb dzsungelében: a gimiben.

17.00-kor Imádlak utálni (szinkr. amerikai romantikus vígjáték) Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

Csak 9-én 13.15.kor, valamint csak 10-én 15.15-kor Kacsalábon (szinkr. amerikai családi animáció) A Mallard család kicsit besüppedt a posványba. Míg az apuka, Mack szeretné biztonságban tudni családját, és szívesen tapicskol örökre a New England-i tavukban, addig az anyuka, Pam fel szeretné rázni a dolgokat, és meg szeretné mutatni a nagyvilágot a gyerekeiknek, a tinisrác Daxnek és a kiskacsa Gwennek. Miután egy vándormadárcsalád leszáll a tavukra távoli helyekről szóló izgalmas mesékkel, Pam rábeszéli Macket, hogy vágjanak neki egy családi kirándulásnak New York City-n át a trópusi Jamaicába. Amint Mallardék elindulnak télre délnek, a jól kifundált tervek hamar kisiklanak. Az élmény arra inspirálja őket, hogy szélesítsék látókörüket, nyitottak legyenek az új barátokra, és többet érjenek el, mint amit valaha is lehetségesnek hittek, miközben többet tudtak meg egymásról – és saját magukról – mint valaha is hitték.

Csak 10-én 13.15-kor, valamint csak 9-én 15.00-kor Wonka (szinkr. amerikai családi vígjáték, kalandfilm) Willy Wonka (Timothée Chalamet) igazi legenda. De még a legendák is voltak fiatalok. Csak egészen másképpen, mint bármelyik másik ember. Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek. Aztán fiatalember. Bejárta a világot, út közben egy egész kicsit meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító Umpa-Lumpát (Hugh Grant), őrült csokikat talált fel, és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, ő letelepedjen, és megnyithassa bűvös-bájos-ízes-mágikus csokiboltját. De a szülővárosában sajnos már működik egy csokigyáros trió, amely a legkeserűbb módszerektől sem riad vissza.

Csak 9-én és 10-én 15.45-kor, valamint csak 7-én 18.15-kor Bob Marley: One Love (amerikai életrajzi film) A Bob Marley: One Love egy ikon életét és zenéjét ünnepli, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, mely a szeretetről és az egységről szól. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotást, amelyben a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja, 2024-ben láthatjuk a mozikban.

Csak 7-én 19.45-kor Egy zuhanás anatómiája (feliratos francia dráma) Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) idillinek látszó élete kártyavárként omlik össze. A sikeres német írónő francia férjével és látássérült gyerekükkel élnek a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Sandra ezért a rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül.

Csak 13-án 17.45-kor Tűréshatár (feliratos iráni-német dráma) PREMIER! Amir magányos iráni drogdíler, akinek egyetlen társa a kutyája. A fiatal férfi éjszakánként drogot terjeszt, miközben modern, betépett prófétaként segít bajba jutott ügyfeleinek. Amir a teheráni külváros sötét útjait rója, két meló között pedig blantokat teker, hogy kiszakadjon a valóságból. Éjszakai portyája során folyton szembesül az iszlamista rezsim ordító ellentmondásaival, visszataszító álszentségével.

a Tűréshatár című iráni-német dráma

Forrás: noirfest.com

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)