Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindenre jó az idő!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2024. február 25. 13:00
Mindenre jó az idő!
Pomázi Ferenc kertész tanácsai

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Ragyogó idő van a kertészkedésre. Szinte mindent lehet csinálni a kertben: metszeni, veteményezni, de akár cigánykereket is vethetünk.

A lemosó permetezéssel azonban még várnunk kell. Sokan türelmetlenkednek, és már permeteznek, de ez nem lesz olyan hatékony, mintha közvetlen rügyfakadás előtt végeznénk el ezt a műveletet.

Már szépen virágzik a legkorábban virágzó gyümölcsünk, a som, a húsos som. Sokan savanyúnak, fanyarnak tartják, de az egyik legkiválóbb lekvár készíthető belőle, bár egy kicsit „pötyős” az elkészítése, de megéri. Természetesen ennek sem kell lemosó permetezés.

Miután ilyen szép időnk van, vizsgáljuk át a kertünket, hogy nem kell-e valahol pótolni egy-két gyümölcsfát. Lehet az említett somot és a fekete berkenyét is ültetni, amit – sajnos –sokan nem ismernek, pedig igen gazdag beltartalommal áldotta meg a jóisten.

Dísznövénynek is nagyon szép, akár a virágzatát nézzük, akár az őszi lombja színeződését vagy az őszi fényben ragyogó, csábító terméseit.

Még mindig érdemes a kisgépeinket szervizeltetni, hogy mire dolgoznunk kell, addigra rendben legyenek.

Az őszi lombokat már szedjük fel és tegyük a komposztra, hogy beteljesítse a feladatát, hogy újból táplálja a növényeinket és vele együtt minket is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)