Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Galbácsnak kellene bocsánatot kérni és lemondani

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. február 12. 09:10
Galbácsnak kellene bocsánatot kérni és lemondani
Fidesz–Gyula

„Pár éve még nem így gondolta, amikor rendszeresen fotózkodott kiskorú focista fiúkkal”

„Galbácsnak kellene bocsánatot kérni és lemondani

A gyűlöletbeszéd gyulai apostola, Galbács Mihály ismét színre lépett. Márki-Zay Péter helyi képviselőjétől egyetlen nyilatkozatot vár régóta a gyulai közvélemény: a lemondását. Ő az első gyulai önkormányzati képviselő a rendszerváltozás óta, akit a bíróság jogerősen elítélt több rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. Lemondás helyett azonban most is hazudik, Bod Tamás háztáji propagandista hamis állítását terjeszti arról, hogy gyermekek akaratuk ellenére vettek volna részt Novák Katalin fogadásán. Szándékosan figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az érintett iskolák igazgatói egyértelműen cáfolták azt, hogy kötelező lett volna a részvétel. Az iskolák meghívást kaptak, a pedagógusok döntöttek arról, hogy mely osztályok vesznek részt a különleges ünnepségen.

Azt is olvashatjuk, hogy Galbács újabban úgy véli, hogy ha egy politikus gyermekek társaságában fotózkodik, az politikai pedofília. Pár éve még nem így gondolta, amikor rendszeresen fotózkodott kiskorú focista fiúkkal. Két fotózkodás között pedig olyan cselekményeket követett el a Termál FC, közvetetten a focista gyermekek sérelmére, amelyek miatt most számot kell adjon tetteiről a bíróság előtt. A vád Galbács Mihállyal szemben sikkasztás, költségvetési csalás és okirat hamisítás.

Elítélt bűnelkövetőként és súlyos gazdasági bűncselekményekben vádlottként az volna a minimum, ha követné az általa sértegetett Novák Katalin köztársasági elnök példáját: elismerné, hogy hibázott, bocsánatot kérne a gyulai futballélet valamennyi részvevőjétől, és azonnal lemondana képviselői mandátumától, örökre visszavonulva a közélettől. Ez lenne a minimum.

Fidesz–Gyula”

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)