Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulára látogatott a francia nagykövet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. február 05. 16:35
Gyulára látogatott a francia nagykövet
Claire Legras felkereste az Airbus-gyárat, majd a városházán találkozott Görgényi Ernővel

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulára látogatott február 5-én Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete és Patrick Pillon gazdasági attasé, akiket Görgényi Ernő polgármester fogadott a városházán.

Claire Legras elmondta: kinevezése óta először járt Gyula városában, amelynek csodálja a történelmét, az épített örökségét, valamint művészetét, elég Munkácsy Mihályra gondolni, aki Franciaországban tanulta a festészetet, valamit Krasznahorkai Lászlóra, akinek minden művét lefordították francia nyelvre.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiemelte: a magyar és francia gazdasági kapcsolatok kivételesen jók, az együttműködés pedig régre, több mint 30 évre nyúlik vissza, hiszen a rendszerváltás után 430 francia vállalat fektetett be a régióban – ma is Franciaország az ötödik legnagyobb befektető Magyarországon –, többek között az elektromosipar, a gyógyszeripar, az építőipar és a bankszektor területén.

Hozzátette: ezeket a kapcsolatokat a gyulai Airbus-gyár is fejleszti, a francia és a magyar kormány is elkötelezett a védelmi ipar felfuttatásában, és a védelmi politikában is vannak közös pontjai a két államnak. Szeretnék, ha a jövőben is minél több befektetés történne a régióban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Claire Legras kifejtette: gyulai látogatása során tárgyalt Görgényi Ernővel, az Airbus-gyár munkavállalóival, valamint találkozott a régió francia nyelvet oktató tanáraival, ugyanis nagyon fontos számára a nyelvoktatás és a francia kultúra népszerűsítése.

Görgényi Ernő aláhúzta: a nagykövet elmondása szerint a gyár francia dolgozói nagyon jól érzik magukat Gyula városában, sokan még a szabadságukat is itt töltötték.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint mondta, a fürdővárosban az elmúlt 10 évben jelent meg a francia tőke, az első vállalat az Eurofins Scientific volt, amely a Food Analytica céget vásárolta fel, ezután érkezett az Airbus és a Satys PSP Hungary.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)