Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Durkó Károly a polgármesterjelöltje a Gyulai Városbarátok Körének

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. január 31. 15:32 • Frissítve: 2024. január 31. 15:50
Durkó Károly a polgármesterjelöltje a Gyulai Városbarátok Körének
Mind a tíz gyulai választókerületben indítanak képviselőjelöltet

Képünkön (balról jobbra): Székely Árpád, Nikula Flóra, Vigné Fábián Diána és Durkó Károly 

Fotó: Gyulai Hírlap – MPJ

Mind a tíz gyulai választókerületben indít képviselőjelöltet a június 9-i önkormányzati választáson a Gyulai Városbarátok Köre, és polgármesterjelöltje is lesz Durkó Károly elnök személyében – hangzott el a szervezet január 31-i sajtótájékoztatóján, a Petőfi téren.

Az 1-es számú választókerületben Durkó Károly (Krinolinkert, Kastélykert, Galbácskert, Csigakert, Gyulai Várfürdő környéke, belváros), a 2-esben Debreczeni László (Magyarváros, Kisváros, Vásárhelyi Pál utca és Bajza utca, Szentbenedek, Farkashalom, Szlányi, Szabadka, Józsefbenedek), a 3-asban Oláh János (Újgyula, Kisrománváros, Honvéd utcai lakótelep, Kálvária, Pejrét, Siórét, Bicere, Sándorhegy), a 4-esben Székely Árpád (Németváros, belváros, Újváros, Göndöcs-kert), az 5-ösben Vigné Fábián Diána (Törökzugi lakótelep, Ajtósfalva), a 6-osban Kiss Ferenc (Észak-törökzugi lakótelep, Budrió lakótelep, Újváros), a 7-esben Fáskerti György (Máriafalva, Szentpálfalva, Aranyág, Szeregyháza, Nagyfenék, Remete, Bánom, Szanazug, Városerdő), a 8-asban Nikula Flóra (Románváros, Újváros, Kisökörjárás), a 9-esben Metz János (Újvári, Paradicsom), a 10-esben Balogh József (Gyulavári, Dénesmajor) indul a Gyulai Városbarátok Körének színeiben.

Fotó: Gyulai Hírlap – MPJ

Durkó Károly elmondta: a szervezet közgyűlése tavaly tavasszal hozott döntést arról, hogy önállóan méretteti meg magát a 2024-es önkormányzati választáson, elnökségük pedig tegnapelőtt döntött a választókerületi jelöltekről. Programjukról az elkövetkező hónapokban számolnak be.

„Valós, civil alternatívát szeretnénk nyújtani a város polgárainak” – húzta alá az elnök.

Mint fogalmazott, a városért kívánnak dolgozni a jövőben is mint civil és független lokálpatrióta szervezet. Azt is mondta, minden döntést támogatnak, ami jó a városnak, és semmit nem szavaznak meg, ami a város érdekeivel ellentétes. Hozzátette: voltak olyan ügyek, amelyek esetében a kisebbik rossz mellett döntöttek, mert a „nem tudomnál” jobbnak tartják, ha kimondják a nemet vagy az igent.

Arról is beszélt, hogy a pártokat is beleértve mindenkit partnernek tekintenek, aki „Gyula város érdekében tevékenykedik”. Hozzátette: szívesen veszik, ha valamelyik párt egy vagy több jelöltjüket támogatja, és a pártokkal való együttműködésre is nyitottak, ha az a város érdekeit szolgálja.

Fotó: Gyulai Hírlap – MPJ

– Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Gyula sikeres legyen, jó legyen itt lakni, meg tudjanak itt élni az emberek, visszajöjjenek a fiatalok – fejtette ki.  

Felidézte: szervezetük Gyulai Vállalkozók Egylete néven 1990-ben alakult meg, a Gyulai Városbarátok Köre nevet 2001-ben vette fel.

„A körzet lakosaival azon dolgozunk, hogy szebb és élhetőbb legyen a környezetük, szeretnék folytatni ezt az utat, a közös munkát” – szögezte le a sajtótájékoztatón Vigné Fábián Diána, aki jelenleg az 5-ös számú választókerület önkormányzati képviselője.

Nikula Flóra, aki a képviselő-testület gazdasági bizottságának a tagja, elmondta: Gyulán született, és itt is él. Közel áll hozzá a 8-as számú választókerület, ismeri az intézményeit, sok ismerőse, barátja él ott – ismertette, hozzátéve, hogy számos adománygyűjtő akciót szervezett a nehéz sorsú családok megsegítésére.

Székely Árpád kifejtette: Németvároson született, és jelenleg ott is él, de Újvároson is több mint 20 évig lakott, emellett jól ismeri a Göndöcs-kertet és a belvárost is. Hozzáfűzte: ha tud, segít a hozzá forduló embereknek.

A Gyulai Városbarátok Körének jelenleg három önkormányzati képviselője van a fürdővárosi képviselő-testületben: Vigné Fábián Diána mellett Durkó Károly és Szalai György, akik kompenzációs listáról jutottak be a grémiumba a 2019-es önkormányzati választáson. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)