Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két győzelem és egy vereség a babykorosztályos vízilabdacsapat szombati mérlege

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2024. január 22. 10:53
Két győzelem és egy vereség a babykorosztályos vízilabdacsapat szombati mérlege
A gyulai és békéscsabai játékosokból álló együttes ötödik lett a Hólabda tornán

Fotó: Komoly Tamás – facebook.com/hvscutanpotlas

Két győzelemmel és egy vereséggel ötödik helyen végzett a gyulai és békéscsabai játékosokból álló babykorosztályos csapat a szombati hódmezővásárhelyi Hólabda jótékonysági vízilabdatornán.

Az első alkalommal megrendezett felkészülési tornán nyolc gárda versengett két csoportban: a Hódmezővásárhely VSC (fiú), a Hódmezővásárhely VSC (leány), a Hód Úszó SE, a Szentesi VK (fiú), a Szentesi VK (leány), a Csongrádi VVSE, a Kecskeméti Sportiskola, valamint a Gyulai VK és a Csabai Csirkefogók VK közös csapata.

A Szilvásy Attila és Csabai Zoltán edzőpáros vezette gyulai-csabai csapat délelőtt a Szentesi VK fiú együttesével találkozott. A játékosok 3-3-ig derekasan helytálltak, ám a folytatásban a védekezésbe gyakran hiba csúszott, így az ellenfél öt alkalommal is büntetőt dobhatott. Szilvásy Attila edző szerint bár jobb volt az ellenfél, lehetett volna szorosabb a találkozó, ha jobban koncentrálnak a gyerekek. Végül 9-3-ra nyertek a szentesiek, ezzel a felsőházba (az 1–4. helyért küzdők közé) kerültek, a mieinknek pedig az 5–8. helyért folytathatták a küzdelmet.

Az alsóházban a csabai-gyulai alakulat a Csongrádi VVSE együttese ellen már jóval nagyobb odafigyeléssel játszott, hamar jelentős előnyre tett szert. Szép leúszásgólokat szerezve végül 12–2-re nyertek a viharsarkiak.

A délután órákban az 5–6. helyért játszott a csapat, ellenfelük a szintén egy győzelmet és egy vereséget elért Kecskemét gárdája volt, amely már nagyobb játékerőt képviselt. Ennek ellenére hamar előnyre tettek szert a Békés vármegyei játékosok, akik a megszerzett labdákat megbecsülve szép gólokat lőttek, és megérdemelten nyertek 7-2-re. Ezzel az ötödik helyen zárták a tornát, amelyen a szakemberek Lipták Leventét választották a legjobb kapusnak.

Fotó: Komoly Tamás – facebook.com/hvscutanpotlas

– Nagyon klasszul megrendezett torna volt a hódmezővásárhelyi esemény, ilyenben még soha nem volt része fiataljainknak. A torna előtt volt ünnepélyes bevonulás, himnusz, működött egy büfé, ahol a gyerekek térítésmentesen kaptak üdítőt, szendvicset, csokoládét. Kisebb program is volt a meccsek között táncosokkal, gitárzenével. A nyolc fiatal csapat pedig a korához képest színvonalas mérkőzéseken hálálta meg a meghívást. A mieinkről még annyit, csupán a későbbi győztestől kaptunk ki, ha ott sikeresebbek vagyunk, vagy más csapattal kerültünk volna össze az első körben, akkor most még előrébb végezhettünk volna a tornán – értékelt Szilvásy Attila.

A torna végeredménye: 1. Szentesi VK (fiúk), 2. Hódmezővásárhelyi VSC (fiúk), 3. Hódmezővásárhely VSC (leányok), 4. Szentesi VK (leányok), 5. Gyulai VK- Csabai Csirkefogók VK közös csapat, 5. Kecskeméti Sportiskola, 6. Csongrádi VVSE, 8. Hód Úszó SE.

A gyulai-csabai csapatban a következők kaptak helyet: Lipták Levente (kapus), Bátorfi Ádám, Bereczki Igor, Geszner Balázs, Köves Pál, Molnár Sándor, Mórocz Dávid, Orosz Bertalan, Petrina Gábor, Súr Zétény, Számfira Kristóf (gyulaiak), Belinczky Zsombor, Csapó Ákos, Kálmán Milán, Restye Botond, Szabó Máté, Szaszák Milán (békéscsabaiak).

Az eseményen a világ- és Európa-bajnok, három olimpián pontszerző helyen végzett magyar női válogatott vízilabdázó, Drávucz Rita által létrehozott WonderFlora Alapítvány javára gyűjtöttek támogatást, a befolyt összeggel a genetikai rendellenességgel küzdő gyerekek orvosi rehabilitációját segítik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)