Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkészültek a KoraPark tervei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. január 18. 14:00
Elkészültek a KoraPark tervei
A megvalósításra pályázati forrásokat keresnek

a park látványterve

Elkészültek a KoraPark tervei – tájékoztatta lapunkat Alt Norbert alpolgármester.

Mint mondta, a terveket a Tesco áruházlánc által kiírt, Ön választ, mi segítünk elnevezésű programján elnyert összegből készíttették el, amelynek fődíját a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány nyerte el.

Kiemelte: az elmúlt időszakban a Bodoki-majorban található, közel 2,5 hektáros terület rendezésével voltak elfoglalva, egy leaderes pályázatnak köszönhetően körbekerítették azt, valamint részben pályázati forrásból, részben önerőből beszereztek egy traktort, amelyre a tereprendezés, karbantartás miatt van szükség.

Alt Norbert kifejtette: a tervekben bemutatták azt, amelyet a következő években szeretnének megvalósítani. Kialakítanak egy fedett közösségi teret, amely alkalmas rendezvények lebonyolítására, valamint az ahhoz kapcsolódó szociális helyiségeket, továbbá parkolókat, kerékpártárolókat, csónakok és kajakok számára kikötőt. A tervekben szerepel, hogy játékokat, játszóeszközöket is beszereznek.

A park területén faházakat is építenének, ahol a turisták eltölthetnek pár napot – mondta.

Hozzátette: szeretnék a zöldfelületet megőrizni, illetve fejleszteni, illetve szeretnének létrehozni egy fűszerkertet is.

Az alpolgármester úgy fogalmazott, a tervek megvalósítása meghaladhatja a 300 millió forintot, így folyamatosan keresik a pályázati lehetőségeket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)