Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fiatalokkal bővült a gyulai játékvezető-család, Csonka Bence FIFA-kerettag lett

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. január 13. 16:00
Fiatalokkal bővült a gyulai játékvezető-család, Csonka Bence FIFA-kerettag lett
Jó éven vannak túl a gyulai játékvezetők

Sikeres évet tudhatnak maguk mögött a gyulai játékvezetők. 2023 történéseiről és az idei év feladatairól Kurucz Andrást, a Városi Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Testületének elnökét kérdeztük. 

Csonka Bence a Paks–Videoton meccsen

Forrás: teol.hu

Kurucz András elmondta, az új év legfontosabb híre, hogy Csonka Bence személyében huszonkét év elteltével újra FIFA-kerettagja lett városunknak.  

Megyebíró János után immár második játékvezetőnk került be a világelitbe, ami nem kis büszkeséggel tölt el bennünket. Csonka Bence január végén Cipruson a FIFA felkészítő táborában vesz részt, onnan hazatérve kezdheti meg hazai és nemzetközi karrierjét is. Ezúton is gratulálunk neki, és sikeres pályafutást kívánunk neki! – fejtette ki.

Kiemelte: hasonlóan sikeres évet tudhat maga mögött Csatári Tibor is, aki az NB I.-es asszisztensi keret tagja, és a XVII. Sípmester Fesztiválon a negyedik helyen végzett Békés vármegyei válogatott keretében játszott.

Bálint Kata a női NB I.-es keret, László István az NB III. asszisztensi keretének biztos tagja, Flinta Zoltán azonban decemberben befejezte aktív játékvezetői tevékenységét. Baráth János, Baranya Tamás, Lázár Aliz és Gombkötő László a megyei keret tagja. 

– Nyáron, nagy örömünkre, négy fiatal gyulai játékvezető tett sikeres vizsgát. Prohászka Ádám, Prohászka Máté, Ruzsa Norbert és Mészáros Csaba az ősszel már több megyei találkozón működött közre – ismertette.

Csathó Miklós, Domokos András, Kurta János, Szigeti Gábor, Takács János és Zsiga Zoltán segítségével a városi feladatainkat tudtuk teljesíteni – tette hozzá Kurucz András, aki maga is a városi játékvezetői gárda tagja. 

A szakember elmondta, az új év első kihívása a teremkupák levezénylése lesz, majd a nagypályás előkészületi mérkőzések levezetése lesz a feladatuk.  

– A fizikai és elméleti felkészültségről a játékvezetőknek a február 24-i vármegyei „frissítő kurzuson” kell számot adniuk. Február végétől aztán indulnak a különböző bajnokságok. Ismerve játékvezetőink tudását, hozzáállását biztos vagyok benne, hogy a tavaszi idényben is méltón fogják képviselni városunkat a labdarúgás minden frontján – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy náluk is, mint az országban bárhol, nagyon kevés az aktív játékvezető, ezért várják a jelentkezőket tanfolyamaikra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)