Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felnőtteknek szóló előadás-sorozatot indít a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • KULTÚRA • 2024. január 08. 16:00
Felnőtteknek szóló előadás-sorozatot indít a Békéscsabai Napsugár Bábszínház
Kultúrszösz

Kultúrszösz elnevezéssel felnőtteknek szóló előadássorozatot indít a Békéscsabai Napsugár Bábszínház – tájékoztatta hétfőn az MTI-t Lenkefi Zoltán igazgató.

A direktor felidézte, hogy tavaly májusban költöztek be az új bábszínházba. Eddig is igyekeztek megszólítani a felnőtt korosztályt, most erre már elegendő tér is rendelkezésükre áll. „Mert a báb műfaja minden korosztály számára érvényes színházi forma” – húzta alá.

Próbáljuk a felnőtteket másfajta, alternatív színházi világba bevezetni. Próbáljuk azt megteremteni, hogy egy kicsit másképp nézzenek a bábszínházra. Ne csak gyerekműfajként éljék meg – mondta Lenkefi Zoltán, hozzátéve, hogy a sorozat művészi, alternatív színházi előadásokat tartalmaz.

Január 19-én Czéh Dániel egy böllér szerepébe bújva játssza el A kisgömböc című vásári bohócjátékot az egyik legismertebb magyar népmese alapján.

Április 12-én Polcz Alaine szövegei és Karády Katalin dalai hangzanak el táncos bábművészeti formában Markó-Valentyik Anna szólóelőadásában az Alaine – Ideje a meghalásnak című előadáson.

Június 21-én a békéscsabai társulat saját bemutatót tart Esti mesék felnőtteknek – A szél most a legigazabb címmel. Az előadás Linn Skaber norvég szerző fiktív monológjai alapján készült, Gyarmati Éva, Czumbil Örs és Csortán Zsóka játsszák majd.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)