Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Meghaladta a várakozásokat a Gyulai Várfürdő 2023-as éve

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. január 05. 13:00
Meghaladta a várakozásokat a Gyulai Várfürdő 2023-as éve
Pályázati forrásból és saját erőből is számos beruházást valósítottak meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A 2023-as év a bevétel és a látogatószám tekintetében is meghaladta a várakozásokat a Gyulai Várfürdőben – tájékoztatta lapunkat Kun Miklós ügyvezető igazgató, aki a jelenleg zajló és tervezett beruházásokról is beszámolt.

Kun Miklós elmondta: az előrejelzések szerint az árbevételük meghaladja a 2 milliárd forintot, az eredmény pedig a 300 millió forintot a tavalyi évet tekintve. A látógatószám tekintetében 580 ezer főt prognosztizálnak, mindez pedig azt jelenti, hogy visszatérni látszanak a koronavírus-járvány előtti turisztikai aranyévek.

Hozzátette: a piac átalakulóban van, rövidül a tartózkodási idő, magas az „egynapos” vendégek aránya, és hiába zajlanak nagy fürdőfejlesztések Romániában, még mindig sok turista érkezik a szomszédos országból, kiemelt desztináció számukra a fürdőváros.

Az ügyvezető kiemelte: pályázati forrásból zajlik a főépület átalakítása, valamint bővítése. Az egykori reumatológiai szakrendelő épületét felújítják, oda kerül át a fürdő gyógyászata, amelynek helyén az öltözőkapacitást bővítik. A munkálatok során létrehoznak egy új éttermet, egy masszázsszalont, és 180 négyzetméterrel bővül a pihenőtér.

A beruházás várhatóan tavasszal lezárul, majd elkezdődik, ugyanabból a pályázati forrásból, a lovarda rekonstrukciója. Az épület belül és kívül is megújul majd.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kun Miklós hangsúlyozta: a saját erőből megvalósított fejlesztések zöme az energiahatékony működést szolgálta, így a napelemrendszer telepítése is, amely 18 százalékkal csökkenti az éves áramfelhasználásukat. Még mindig zajlik a 4-es termálkút újbóli üzembe helyezése, ennek segítségével fogják fűteni az 50 méteres versenyuszodát. 

Szintén saját forrásból újították fel a dögönyözős medencét, amelynek javult a vízminősége. A medencét újraburkolták, valamint új dögönyözőelemekkel és víz alatti világítással szerelték fel. Az ügyvezető emlékeztetett: rendbe tették a csúzdás medencét is, és elkezdődött az új csúszdarendszer tervezése is.

Tavaly elindult az automata öntözőrendszer telepítése is, emellett a gyermek-víziparadicsom mellett elbontották a mosdót, és a helyére modern vizesblokkot építettek ki.

Az ügyvezető kifejtette: 2024-ben első dolguk lesz, hogy kicseréljék az 5-ös termálkút bekötővezetékét – a munkálatokat már tavaly elkezdték –, továbbá újragondolják a teljes fűtésrendszert.

Arról is beszélt, hogy lebontották a hullámmedence és a versenyuszoda melletti vendéglátóegységeket, a helyükre újakat építenek, a legnagyobb volumenű beruházás pedig a lovarda felújítása lesz.

Kun Miklós elmondta: döntést kell hozniuk a kupolás wellness épületének a sorsásról is. A felmérést már elvégezték, így tudják, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerülne a rekonstrukció, amelyről a városvezetéssel közösen fognak döntést hozni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)