Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tűzmegelőzési jótanácsok a horoszkópok szerint

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. december 28. 10:00
Tűzmegelőzési jótanácsok a horoszkópok szerint
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatója

Mit ajánlanak a csillagjegyek, hogy ép bőrrel vészeljük át a szilveszteri mulatságot – erről szedett össze jótanácsokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos közösségi oldalán.

Bak:

„Tavaly 37 tűz keletkezett tűzijáték miatt. Tartsuk be a szabályokat! A szilveszteri tűzijátékokat december 28-a és 31-e között lehet megvásárolni az erre kijelölt legális árusítóhelyeken. Kérem, ügyeljünk a részletekre.”

Vízöntő:

„Szellemi társaim, alkotóközösségem! Áramoljunk! Égjen a tűz, csillogjanak a fények! Ne hígítsuk az érzelmeket. És amúgy is óvatosan a hígítóval. Meg minden más garázsban tárolt cuccal. Kibontakozás közben se bontsátok ki előbb a tűzijátékot. Csak akkor, amikor a lelkünk nyitott rá. Pontban éjfélkor!!!”

Halak:

„Új kezdet előtt állunk! Új ötleteim vannak, még dédelgetem egy kicsit azokat magamban. Ne robbanj fel, drágám, annyi minden van még előttünk. Megtennéd, hogy nem állsz a tűzijáték irányába? Elég, ha én vagyok labilis, a tűzszerszámokat kérlek, rögzítsd.”

Kos:

„Rohadt igazságtalannak tartom, hogy mindig az ártatlanok szenvednek. Szeretném ellenőrizni, hogy megfelelően kezelitek-e a tűzijátékokat. Jocó, ugye megnézted, hogy nincs-e fa vagy bokor a közelben? Nándus, kérlek, állj ide egy vödör vízzel. Boldog új évet, drágáim!”

Bika:

„Olyan nyugodt évet zártunk. Miért is lenne ez másképp? Szerintem ne is gyújtsunk tűzijátékot. Pont elég szép innen az ablakból is ez az esti fény. Békesség, barátaim, békesség…”

Ikrek:

„Figyelem, egy kis figyelmet kérek! Itt lesznek a fények, innen indítjuk a rakétákat, ide fognak becsapódni, Isteni lesz. Kíváncsi vagyok, ki lesz az a hülye, aki háttal fog állni. Bocsánat, nem mondok ilyet, intelligens ember annyit állít csak, hogy gyakorló oligofrén ne érjen a tűzszerszámhoz. Mindenki más égesse két végéről a gyertyát. Kérdeztem már, hogy élvezitek-e? Jani, jelöld ki, hova álljanak az emberek! Mindjárt jövök, csak előbb megyek…”

Rák:

„Első a család. Dodó is családtag, igen. Akkor is, ha ő egy vizsla. Makkagyú Macska is családtag. És igen, a hörcsögre is vigyázunk. Mindenki beengedte az állatokat a lakásba? Rettegnek a durrogásoktól. Kérlek benneteket, legyetek elővigyázatosak. Minden állatra vigyázzunk. Még, ha embernek is látszik.”

Oroszlán:

„Egyszerűen lángol a szívem! Szeretettolulásom van! Tüzet! Fényeket! Csillogást! Úgy döntöttem, idén a háztetőről lőjük ki a fényeket! Mi van? Nem lehet? Ki mondta, hogy csak a földről???? De akkor hogy lesz mindent megvilágító fénypászma? Mi az, hogy mi az a fénypászma? Mindenkinek jutott hely a kandallónál?”

Szűz:

„A katasztrófavédelem szerencsére ellenőrzi a tűzijátékokat. Csakis szakképzett árusoktól beszerzett termékekkel lehet önfeledt a szórakozás. Négy darabot helyeztem el a kertben, további kettőt Dani hoz, hármat Imi, és kettőt apuék. Minden tűzijátéknak van használati utasítása. Ez tartalmazza, hogy hova kell letenni, hol kell meggyújtani, milyen irányba fog működni és mekkora védőtávolságot kell tartani tőle. Ezt olvassuk el és tartsuk is be. Nem szeretnék váratlan helyzetbe kerülni. Pláne fizetni miatta!”

Mérleg:

„Olyan bizonytalan vagyok, vagy nem? Minden rendben? Mindenki tudja, mi a dolga? Emlékeztek, hogy tavaly tíz esetben közterületen égő tűzijáték maradványaihoz hívták a tűzoltókat, négy helyszínen pedig hulladéktárolók égtek a pirotechnikai termékek miatt? Nem szeretném melegedőbuszban tölteni az év utolsó napját. És az elsőt sem. Mérlegeljük a kockázatot.”

Skorpió:

„Gyanúsak nekem ezek az utcai árusok… Gyanúsak a tűzijátékok is. Kontroll alatt kell tartanom a dolgokat. Nem tudom, te hogy csinálod, de én felkészülök. Holnapra szelet ígértek a meteorológusok. Az nem jó, ellökheti a berendezést. És mi van, ha előbb lobban a tűzcsóva? Jobb lenne mindet rögzíteni. Jani! Jani…! Te mit ólálkodsz ott a bukszusban? Növény közé nem dugunk ilyesmit! Láttam, hogy odadugtad.”

Nyilas:

„Élvezem ezt az időszakot! A színek! A fények! Ó, bájos melankólia! Innen készülnek a legszebb fényképek. Kitanulhatnám én is ezt a tűzvédelmi szakmát? Mennyi új kihívás!!! Függetlenül saját függetlenségi törekvéseimtől annyit állíthatok, hogy a szabályozott fénycsóva sokkal szívmelengetőbb, mint az, amelyik elszabadult. A 112-es számot ismeritek? Nagyon barátságosak ott az emberek. És most itt az idő, hogy visszavonuljak.”

És valamennyi aszcendens:

Szilveszter éjjel az év többi napjához hasonlóan 2000 tűzoltó van készenlétben 500 járművel. Ha tüzet, bajba jutott embert, állatot látunk, hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

További tanácsok ezen az oldalon olvashatók.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)