Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. december 28. 14:00
Véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat
A többnapos ünnepek után kiemelten fontos a véradás

Két ünnep között és újév után is várja az önkéntes véradókat a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A Magyar Vöröskereszt az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a többnapos ünnepek után kiemelten fontos a véradás a biztonságos vérkészlet megtartásáért.

Véradásra december 27-től, valamint az új évben január 2-től várják a segíteni vágyókat. A véradási időpontok és helyszínek keresésére, valamint időpontfoglalásra a www.ovsz.hu/idopontfoglalas és a www.veradas.hu oldal áll rendelkezésre - ismertette a szervezet.

Hangsúlyozták: fontos, hogy naponta 1600-1800-an jelentkezzenek véradásra. Az önkéntes véradáskor levett 450 milliliter vérből háromféle vérkészítményt állít elő az Országos Vérellátó Szolgálat, amelyek közül a thrombocyta-koncentrátum mindössze öt napig hasznosítható. Ez a rövid felhasználási idő teszi különösen fontossá, hogy az ünnepek után mindenki adjon vért, aki egészséges és megteheti – tették hozzá.    

A véradók önzetlen segítségével biztosítható a megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet a magyar egészségügy számára - írták.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)