Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Befejeződött a Rosu utca kiépítése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. december 15. 13:30
Befejeződött a Rosu utca kiépítése
A területen újabb üzemek létesülhetnek

veres andrásgörgényi ernő és kovács józsef

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Bejeződött a Rosu utca fejlesztése – jelentette be Görgényi Ernő polgármester, Kovács József országgyűlési képviselő és Veres András önkormányzati képviselő december 15-én a helyszínen.

Görgényi Ernő elmondta: lezajlott az útépítés és a közművek teljes körű kiépítése.

Kiemelte: a kormány az 1 milliárd 193 millió forintos pályázati támogatáson felül további 83,5 millió forint plusz forrást biztosított a beruházáshoz, amivel megtérítette az önkormányzati önerő jelentős részét.

A fejlesztés során 824 méter hosszan és 7 méter szélességben épült új úttest, amely az egyik oldalról a Csabai úthoz, a másik oldalról a 44-es úthoz csatlakozik. A Csabai úton, a városközpont felől kialakítottak egy balra kanyarodó sávot, a jelenlegi burkolat kiszélesítésével.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kiépült a csapadékvíz- és ivóvízhálózat, a szennyvízelvezetés, a hírközlési hálózat, valamint a közvilágítás is, az út mentén 35 LED-es lámpát helyeztek ki.

A városvezető hozzátette: a gyulai képviselő-testület csütörtöki döntése alapján belterületbe vonták a Rosu utca és a Kamilla utca, valamint a Bródy Imre utca és a Kígyósi út által határolt tömböket, ezzel megteremtették annak a lehetőségét, hogy a szántók kivonásával gazdasági társaságok vásárolhassanak a telkekből. Így a területen újabb üzemek létesülhetnek, amelyek a gyulai gazdaság fejlődését és a munkahelyteremtést szolgálják.

Kovács József úgy fogalmazott, a Rosu utca rendkívül fontos összekötő szakasz a Csabai út és a 44-es út között, mindkét irányból sokan használják a felújított utat.

Veres András megerősítette, remélik, hogy minél több vállalkozás fog a közeljövőben üzemet létesíteni a Rosu utcában.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)