Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vezetett, de végül nem bírt riválisával a Gyulai Amazonok csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. december 07. 13:00
Vezetett, de végül nem bírt riválisával a Gyulai Amazonok csapata
Gyulai Amazonok–DEAC 2-8 (1-1)

A női Futsal Magyra Kupa 2. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a DEAC együttesét fogadta december 3-án a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A fürdővárosi gárda vezetett a többszörös kupagyőztes és magyar bajnok ellen, ám végül a debreceni csapat győzött.

Gyulai Amazonok: Szűcs B., Lovas L., Kajári G., Molnár Á., Kurai N. Csere: Kósa N., Kurta A., Hack F., Nagy K., Czirók G., Molnár K. és Pintye V. vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A Gyulai Amazonok közösségi oldalán a mérkőzésről azt írták, a DEAC csapatát még teljes kerettel is nagy feladat lett volna legyőzni, viszont ezen a találkozón az alapemberek közül többen nem tudták vállalni a játékot.

– A telt házas összecsapást jól kezdtük, a zárt védekezésre felépített játékunk már a 2. percben gólt eredményezett, az első kontrát Kurai Nikolett tudta gólra váltani. Érthető módon ez kissé megzavarta a vendégeket, a mezőnyben azonban hatalmas fölényben játszottak. Lovas Laura védekező munkájával vezére volt a csapatnak, mellette Szűcs Beatrix szenzációs védésekkel tartotta életben a csapatunkat. A félidő vége felé egy szépen felépített támadás után, némileg szerencsés góllal, kiegyenlítette a DEAC, így 1-1-es döntetlennel cseréltünk térfelet.

A második félidő már rosszul kezdődött a hazai gárda számára, a debreceniek szinte egy perc leforgása alatt háromszor is betaláltak a gyulai hálóba, nehéz helyzetbe hozva ezzel a vendéglátó együttest.

– A lányok végig küzdöttek, hajtottak, fegyelmezetten betartottak mindent, de sajnos a mérkőzésen elveszítettük még Kajári Gabriellát és Hack Fannit is. Utóbbi játékosunkat borzasztó szabálytalanul állította meg ziccerben a kapus, ami a játékvezetőknek csak sárgát ért. Nem sokkal később a vendégek kapusa újra lapot kapott, emberelőnyben pedig szabadrúgásból rögtön eredményes volt Kurai Nikolett. A folytatásban még a Debrecennek is voltak helyzetei, és nekünk is akadt két szép támadásunk, a vendégek azonban még három gólt szereztek, ezzel eldöntötték a továbbjutás sorsát – olvasható a bejegyzésben.

– Amit kértem a csapattól, azt maradéktalanul betartotta. A szívüket kitették a pályán, minden labdáért, gólért meg kellett küzdenie a Debrecennek. Egyelőre egy félidőre vagyunk méltó partnerei a legjobb csapatnak Magyarországon. Azt nagyon sajnálom, hogy a hiányzók miatt valódi erőfelmérőt nem tudtunk tartani. Büszke vagyok mindenkire, az eredmény csalóka, jelenleg három-négy gól van a két csapat között – értékelt Molnár Zoltánné vezetőedző.

A Gyulai Amazonok NB II.-es futsalcsapata sokáig nem szomorkodhat a kiesésen, hiszen december 10-én már a bajnoki pontvadászatban fogadja az Újfehértói Sport Klub együttesét a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)