Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Döntőbe jutott a Békés vármegyei válogatott

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. december 05. 10:00
Döntőbe jutott a Békés vármegyei válogatott
A négyes döntőt Ceglédben rendezik meg

Öt vármegye amatőr labdarúgó-válogatottja találkozott egymással az Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tornájának területi döntőjében december 2. és 3. között. Az országos tornasorozat négy helyszínen zajlott 19 vármegyei és a budapesti együttes részvételével.

A gyulai selejtezőben a „házigazda” keret mellett Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegye legjobbjai találkoztak egymással, a mérkőzéseknek az Id. Christián László Városi Sporttelep és a Grosics Akadémia adott otthont. 

A válogatottat az a Sajben Gábor irányította – Buzás Barnabás mellett –, aki ezüstéremig vezette a fürdővárosi Megyei I.-es csapatot.  

A békési keret a címvédő Pest vármegyei együttessel játszott először, a meccs gól nélküli döntetlennel ért véget. A viharsarki gárda a folytatásban egy góllal legyőzte Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legjobbjait, majd a vasárnapi fordulóban álmos kezdés után Csongrád-Csanád együttesét is. Az utolsó fordulóban a csapat döntetlent ért el Bács-Kiskun vármegyei riválisával szemben, így veretlenül zárta a selejtezőt.

A Békés vármegyei válogatott először lehet szereplője a négyes finálénak, melyet december 9–10. között Cegléden rendeznek meg. A viharsarki csapat ellenfele az elődöntőben a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei válogatott lesz.

Eredmények: Pest–Békés 0-0, Békés–Jász-Nagykun-Szolnok 1-0 (1-0), Békés–Csongrád-Csanád 3-2 (0-2), Bács-Kiskun–Békés 0-0 

A Békés vármegyei kerületi döntő végeredménye: 1. Békés 8 pont, 2. Pest 7, 3. Bács-Kiskun 7, 4. Csongrád-Csanád 6, 5. Jász-Nagykun-Szolnok 0.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)