Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szombaton több helyen várható eső, zápor

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. december 01. 17:49
Szombaton több helyen várható eső, zápor
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Alapvetően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de szombat kora délelőttig a déli és keleti országrészben elvékonyodik, szakadozik a felhőzet. A szombatra virradó éjszakán foltokban köd képződik.

Az ország északi felén várható eső, az északi határszélen ónos eső, havas eső is. A csapadék észak felé lassan elhagyja az országot. Szombaton napközben újra több helyen várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba vált át, miközben csökken az intenzitása. Átmeneti időre néhol ónos eső is lehet. A Tiszántúlon az időszak végéig eső lesz a jellemző. Helyenként zivatar is kialakulhat.

A légmozgás pénteken többnyire mérsékelt marad, éjszakától a Dél-Alföldön a déli, a Nyugat-Dunántúlon az északi szél élénkül meg. Szombaton egyre többfelé fordul északnyugatira, nyugatira a szél, és többfelé kísérik erős, főként az Észak-Dunántúlon viharos széllökések, amely a Bakony környékén hófúvásokat okozhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)