Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is elérhető az AngioCarb szén-dioxid-szárazfürdő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. november 24. 18:00
Gyulán is elérhető az AngioCarb szén-dioxid-szárazfürdő
A kezelés számtalan panasz esetén hozhat javulást

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Már Gyulán is elérhető a számos panasz esetén alkalmazható AngioCarb szén-dioxid-szárazfürdő. Az eljárás részleteiről dr. Tóth Béla egyetemi docens számolt be.

Elmondta: a mofetta egy vulkanikus tevékenységhez kötődő geológiai jelenség, amely során szén-dioxidban gazdag gáz tör a felszínre. Ennek jótékony hatása évszázadok óta tudott.

Mint ismertette, a szén-dioxid-fürdő Magyarországon csak Mátraderecskén található meg természetes formában, magyar kutatók fejlesztésének köszönhetően azonban már mesterséges formában is elérhetővé vált a mofettahatáson alapuló kezelés.

A szakember kiemelte: a szabadalommal védett technológiai fejlesztés lehetővé teszi a biztonságos, rendszeres, kúraszerű kezelést, amely kiegészítheti a krónikus betegségek gyógyítását, segítheti a rehabilitációt, és hozzájárulhat az egészségmegőrzéséhez.

Mint megtudtuk, az AngioCarb mobil mofettaeszközbe – amely egy fémből és műanyagból készült, kényelmes kabin – a lábfejek környékén vezetik be a szén-dioxiddal dúsított levegőt, amely a bőrön keresztül szívódik fel. Hatására kitágulnak a bőr erei, fokozódik a hajszálerek keringése, és megnő a véráramlás sebessége.

Dr. Tóth Béla arról is beszélt, hogy egy kezelés húsz percet vesz igénybe. Az eljárás gyorsítja az izmok regenerációját, csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot, fiatalítja a bőrt és a kollagénszerkezetet, erősíti az immunrendszert, relaxálja az idegrendszert, és még a potenciát is növelheti.

Kezelhető vele a cukorbetegek neuropátiája, a visszerek és a narancsbőr, javítható vele a vénás és a helytelen nyirokkeringés, hatékony az érműtétek utókezelésénél és a végtagok érszűkületes panaszai esetén.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Emellett pozitívan hat a nehezen gyógyuló sebekre, a trombózist követő idült vénás elégtelenségre, az osteoporosisos csontsűrűség- és szerkezeti rendellenességre. Javítja az agyi vérkeringést és a belső szervek vérellátását is, jó szívizom-rendellenességre, meddőségi problémákra, idült nőgyógyászati gyulladásos betegségekre és a sportolók teljesítményének fokozására – sorolta a szakember.

Az AngioCarb szén-dioxid-szárazfürdő Gyulán a Béke sugárút 14–16. szám alatt, a Stéberl-házban (elérhetőség: 06-30/624-8818), Békéscsabán a Gyóni Géza utca 18–20. szám alatt (elérhetőség: 06-70/728-6994) vehető igénybe. Honlap: https://szendioxidterapia.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/szendioxidterapia.hu.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)