Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban az Öt éjjel Freddy pizzázójában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. november 02. 17:00
Heti premier a Center moziban az Öt éjjel Freddy pizzázójában
November 2–8. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban az Öt éjjel Freddy pizzázójában című amerikai horror, thriller

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban az Öt éjjel Freddy pizzázójában (szinkr. amerikai horror, thriller) 18.00, 20.15-kor. A film egy zaklatott éjjeliőrt követ, aki dolgozni kezd a Freddy Fazbear’s Pizzánál. Miközben az első éjszakáját tölti az új munkahelyén, ráébred, hogy az éjszakai műszakot Freddy’snél nem lesz olyan könnyű túlélni.

Csak 3-án, 4-én és 5-én 17.30-kor Taylor Swift: The Eras Tour (amerikai koncertfilm) PREMIER! Ami idén a filmeknél a Barbenheimer volt, az a zenében Taylor Swift lett. Világszerte rajongók milliói kezdtek áradozni a közösségi médiában a The Eras Tourról, külső szemmel érthetetlen mértékű hype-ot generálva. A „Swiftie”-k persze pontosan tudják miért is különleges. Ez Taylor karrierjének legnagyobb turnéja, amely idén márciustól jövő novemberig 5 kontinensen 146 fellépést fed le stadionokban megtartva. A cím arra utal, hogy ezzel pályafutása összes érájának és albumának emléket állít – picit több, mint 3 órába belezsúfolva 44 dalt, 10 felvonásban, melyek mind 1-1 lemezt szimbolizálnak. A film vágottan, 165 percben dokumentálja az inglewoodi SoFi Stadiumban tartott első három előadást augusztus elejéről, Los Angeles körzetéből.

Csak 2-án, 3-án, 4-én és 5-én 15.00-kor Titina – A négylábú felfedező (szinkr. norvég animáció) PREMIER! Az olasz léghajómérnök nyugodt mindennapjait éli szeretett kutyájával. Egy nap a norvég felfedező, Roald Amundsen felkeresi őt, hogy tervezzen neki egy léghajót, amivel belevághat az Északi-sark meghódítására. Nobile magával viszi imádott kis kedvencét, Titinát is. Az expedíció sikeres, történetük bejárja az egész világot, Titina pedig igazi híresség lesz, hiszen Ő az első négylábú, aki eljutott az Északi-sarkra.

Csak 2-án, 3-án, 4-én és 5-én 14.45-kor Szárnyalj! (szinkr. kínai animáció) PREMIER! Mit csinál egy csirke, ha sast lát? Elbújik? Betojik? Futásnak ered? Ennek a filmnek a főszereplője, a buzgó kiscsibe, a jó kedvű, kalandvágyó rosszcsont kitárja a szárnyát és magához öleli a ragadozót. Igaz, az a sas, akit ő ismer, vele lakik a baromfiudvarban. Nem repül, nem ragadoz, nem vijjog: elvegyül a csibék között – azt sem tudja magáról, hogy neki inkább egy sziklaszirten kellene fészkelnie. Az ijedős sasfióka és a vagány csibesrác barátsága persze átmeneti: a sasnak előbb-utóbb rá kell jönnie, hogy valami nem stimmel vele, össze kell szednie a bátorságát, és neki kell vágnia egy hosszú vándorútnak, hogy rátaláljon a saját fészkére. És ha van egy kis mázlija, jó haverja, a bátor kiscsirke is vele tart, és megvédi, ha bajba kerül.

Csak 2-án, 3-án, 4-én és 5-én 17.00-kor, valamint csak 6-án, 7-én és 8-án 19.15-kor Megfojtott virágok (szinkr. amerikai western, történelmi dráma) A huszadik század fordulóján az olaj mesés vagyont hozott az oszázs törzs tagjainak, szinte egyik pillanatról a másikra valóságos krőzusok lettek. Az őslakosok pénze azonnal felkeltette a fehér nyerészkedők figyelmét, akik kezdetben megtévesztéssel, zsarolással és lopással próbálták őket megrövidíteni, majd gyilkossághoz folyamodtak. A Megfojtott virágok megtörtént eseményeken alapuló nagyszabású vadnyugati bűneposz, amelyet egy különös szerelem fénytörésében ismerhetünk meg: Ernest Buckhart (Leonardo DiCaprio) és Mollie Kyle (Lily Gladstone) kapcsolatában az igaz szenvedély a legsötétebb árulással fonódott össze.

3-át, 4-ét és 5-ét kivéve 18.45-kor Cicaverzum (magyar romantikus vígjáték) A harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a “tündérmeséhez” Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája?

az Elfogy a levegő című magyar dráma

Forrás: youtube.com

Csak 2-án, 3-án, 4-én és 5-én 20.30-kor, valamint csak 6-án, 7-én és 8-án 17.15-kor Elfogy a levegő (magyar dráma) PREMIER! Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti két XIX. századi francia költő, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine életéről szóló film ajánlása miatt, kifogásolva a két férfi közötti testi-lelki kapcsolatot. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak. Az egyre kíméletlenebb, a munkáját ellehetetlenítő eljárás nemcsak Ana egzisztenciáját, de minden emberi kapcsolatát próbára teszi.

16.45-kor Mancs őrjárat: A szuperfilm (szinkr. amerikai animációs film) A Mancs őrjárat bevetésre kész! Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

20.30-kor, valamint 3-át, 4-ét és 5-ét kivéve 16.30-kor, továbbá csak 3-án, 4-én és 5-én 15.15-kor A három testőr: D’Artagnan (szinkr. francia történelmi kalandfilm) Az ifjú D’Artagnan Párizsba érkezik, hogy felkutassa támadóit, akik sorsára hagyták. Hamarosan olyan konfliktus kellős közepén találja magát, aminek végkimenetelétől Franciaország jövője függ. A fiatalember csatlakozik három testőrhöz, Athoshoz, Porthoshoz és Aramishoz, hogy kivehesse részét az országért és a királyért vívott küzdelemből.

16.15-kor, valamint csak 2-án, 3-án, 4-én és 5-én 14.30-kor Trollok: Együtt a banda (szinkr. amerikai animáció) Két filmnyi igaz barátság és fáradhatatlan flörtölés után Pipacs és Ágas végre hivatalosan egy pár (#ágpacs)! Ahogy egyre jobban megismerik egymást, Pipacs rájön, hogy Ágasnak van egy titok a múltjában. Régen tagja volt négy fivérével Pipacs kedvenc fiúbandájának, a BroZone-nak. A BroZone feloszlott, még mikor Ágas kisbaba volt, és a család is szétszakadt, és Ágas azóta nem is látta a fivéreit. Ám amikor Ágas bátyját, Floydot a zenei tehetségéért elrabolja egy gonosz popsztár páros – Bársony és Furnér – Ágas és Pipacs nekivágnak a rögös és érzelmes útnak, hogy újból összehozzák a többi fivért, és megmentsék Floydot attól a sorstól, ami rosszabb még a popkulturális feledésbe merülésnél is.

18.30, 20.30-kor A lápkirály lánya (szinkr. amerikai thriller) PREMIER! Helena (Daisy Ridley) tökéletes életet él a férjével és a kislányával egy amerikai kisvárosban. De van néhány titka, amiről sem a férje, sem a körülötte élők nem tudnak – és az az idill, amit ennyi hazugság terhel, nem lehet tartós. Amikor két életfogytiglanra ítélt fogoly megszökik egy börtönből, kiderül, hogy a nő nem árva, ahogy eddig mondta. Évtizedekkel ezelőtt az anyját elrabolta egy férfi, és Amerikának arra a mocsaras területére hurcolta, ahol teljesen eltűnhetett vele a világ szeme elől. Helena ott született a rabságban, és tízéves volt, amikor az anyjának végre sikerült megszöknie vele. Ő azóta bujkál, nem akar tudni az apjáról, és nem akarja, hogy az tudjon róla. De nagyon sokszor gondol rá, és arra a szabadságra, amit a természet közelében a magáénak hitt. És érzi, hogy az apja most el fog jönni érte. Csak azt nem döntötte még el, hogy mit tesz majd, amikor szembetalálkoznak: harcba száll, vagy megszökik vele.

A lápkirály lánya című amerikai thriller

Forrás: whattowatch.com

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)