Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lezárult a Nagy Olvasási Kihívás, kihirdették az eredményeket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. október 06. 09:00
Lezárult a Nagy Olvasási Kihívás, kihirdették az eredményeket
A legfiatalabb résztvevő ötéves, a legidősebb 79 éves volt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Negyvenen kaptak jutalmat csütörtökön a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban, a Nagy Olvasási Kihívás játék eredményhirdetésén, melyet az Országos Könyvtári Napok keretében tartottak meg.

Dézsi János könyvtárigazgató lapunknak elmondta: 2015-ben hirdették meg először az olvasást népszerűsítő játékot. Idén ötvenen regisztráltak a megmérettetésre, közülük negyvenen teljesítették a kihívást. A legfiatalabb résztvevő ötéves, a legidősebb 79 éves volt.  

A nevezőknek február 20. és szeptember 30. között huszonöt témában kellett egy-egy könyvet elolvasniuk, a felnőtteknek egy négyszáz oldalas művet is választaniuk kellett – tudtuk meg az igazgatótól.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A játék fővédnöke és egyik szponzora, Kónya István alpolgármester az eredményhirdetésen rámutatott: napjainkban egyre kevesebben és kevesebbet olvasnak, és más műfajok, témák kerültek a középpontba. Az olyan klasszikusok műveit, mint Jókai Mór vagy Móricz Zsigmond, ritkán veszik a kezükbe a fiatalok – fogalmazott.

Az alpolgármester fontos küldetésnek nevezte, hogy a legfiatalabb generációt megtanítsuk „az olvasás szépségére, a könyvek illatának élvezetére”. Csak így tudjuk megtartani kultúránkat, ápolni anyanyelvünket – tette hozzá köszöntőjében.

Az eseményen a kihívást teljesítők többek között egyéves könyvtári tagságot, valamint a Gyulahús Kft. és a Gyulai Várfürdő ajándékait kapták jutalmul.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)