Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 871 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. október 03. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 871 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 2-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 661 határsértőt tartóztattak fel és 210 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 19 esetben összesen 590 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Kelebia és Kisszállás közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Nagycenk és Sopronkövesd közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 30 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során egyiptomi, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 8 esetben összesen 210 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén a rendőrök az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 7 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 2, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)