Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dobogóra léptek az NB II.-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. szeptember 28. 14:00
Dobogóra léptek az NB II.-es Amazonok
Kolorcity Kazincbarcikai SC–Gyulai Amazonok 1-3 (0-1)

Fotó: Gyulai Amazonok

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Kolorcity Kazincbarcikai SC otthonában lépett pályára szeptember 23-án. A fürdővárosi gárda megérdemelt győzelemmel lépett a dobogó harmadik fokára.

Gyulai Amazonok: Szűcs Beatrix (Kovács Viktória), Szappanos Katalin (Kurta Alma), Kajári Gabriella, Lovas Laura, Nagy Katalin, Molnár Ágnes, Czirók Gréta, Kurai Nikolett, Mezei Virág (Komlósi Anna), Molnár Kitti (Danics Boglárka), Pintye Vivien. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A gyulai együttes kiválóan kezdte a pontvadászatot, magabiztosan utasította maga mögé az Arany Bácska Egyesület és az SKSE Women gárdáit, ám az előző fordulóban egygólos mérkőzésen szakadt meg a kiváló sorozat az újpesti arénában. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rivális két győzelemmel és egy döntetlennel várta ellenfelét a tabella harmadik helyéről. A fürdővárosi gárda egy győzelem esetén akár át is vehette volna a bronzérmes pozíciót.

A Gyulai Amazonok közösségi oldala a mérkőzésről azt írja, a gárda ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, futószalagon dolgozta ki helyzeteit, de azok sorra kimaradtak.

A gólcsendet Molnár Ágnes találata törte meg a 16. percben, aki a 16-os környékről értékesítette helyzetét. A vendégcsapat a gól után is több alkalommal volt veszélyes, de a félidőben nem sikerült újra bevenni a hazaiak kapuját.

– A térfélcsere után rögtön egyenlíteni tudott a Kazincbarcika, de továbbra is több helyzetünk adódott, hogy lezárjuk a találkozót. Molnár Kitti nagyon jó ütemben használta ki a védelem hibáját az 52. percben, megszerezve csapatunk számára a vezetést, majd több kapufánk is volt szép átlövések után. Nem sokkal később, a csereként remekül beálló Komlósi Anna módosította kétgólosra az előnyt, így elhoztuk a három pontot – olvasható a bejegyzésben.

A Gyulai Amazonok NB II.-es csapata a győzelemnek köszönhetően fellépett a bajnokság harmadik helyére, a következő fordulóban pedig hazai pályán fogadja az ezüstérmes helyről érkező Eger SE együttesét.

– Szép támadásaink voltak, viszont nem vagyok teljesen elégedett. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, az ajtó-ablak ziccereket pedig nem lenne szabad kihagyni. Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de örülünk a győzelemnek, ráfért a csapatra ez a siker, mert becsülettel dolgoznak hétről hétre – értékelt Molnár Zoltánné edző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)