Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kőkemény derbin győzött a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. szeptember 25. 09:14
Kőkemény derbin győzött a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–Bácsalmás PVSE 36-35(18-19) 

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság harmadik fordulójában a Gyulasport NKft. a Bácsalmás PVSE együttesét fogadta szeptember 23-án. A Zöldi-Tóth Katalin vezette gárda kőkemény erőfelmérőn szerzett pontokat. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulasport NKft.: Mike M., Lukács N. 2, Ilyés L. 6(1), Szögi T. 9(2), Gelegonya A. 1, Németh Cs., Ladics V. Csere: Zsiga Zs., Kruzsicz B., Hegedűs A. 7(1), Kiss V. 2, Nagy P., Kovács Sz. 4(1), Szabó K. 5, Miklya N. és Boruzs A. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin. 

A gyulai gárda a nyitófordulóban magabiztos győzelmet aratott a Tisza Volán SC ellen, majd hazai pályán gyűjtötte be a győzelemért járó pontokat a K. Szeged ellen. Soros ellenfele vereséggel kezdte a szezont, hazai pályán kapott ki a Sun Cégcsoport FKSE-Algyőtől, majd a következő fordulóban magabiztosan nyert a mezőtúri arénában. Zöldi-Tóth Katalin előzetesen elmondta, nem számít könnyű mérkőzésre, de csapata jó játékkal várja a szurkolókat a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba. 

Ez alapján a szép számmal megjelent hazai szurkolók nem ilyen kezdésre számítottak, a vendéggárda, kihasználva a vendéglátó együttes hibáit, alig két perc alatt háromgólos előnyt szerzett. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A folytatásra Ilyés Lilla góljával a gyulai keret is megérkezett a mérkőzésbe, ezután egy feszült és kőkemény kézilabdacsata kezdődött. A találkozó hevességét jól jellemzi, hogy a csapatok már az első játékrészben hét kiállítást gyűjtöttek be. A bácsalmási gárda folyamatosan a fürdővárosi együttes előtt haladt, a hazai alakulat azonban végig üldözte ellenfelét, így csupán egygólos hátránnyal mehetett pihenőre. 

A második félidőt már jól kezdte a gyulai csapat, a gyors gólváltások után Szögi Tímea góljával átvette a vezetést riválisától. A két gárda a lefújásig kiélezett versenyben volt egymással, a kőkemény játék pedig újabb kilenc kétpercest hozott a feleknek. A gyors és látványos kézilabdát játszó fürdővárosi együttes egészen a lefújásig nem engedte el a találkozót, és a szurkolók biztatásától hajtva végül egygólos sikerrel zárta a rangadónak is beillő fordulót. 

A mérkőzés alakulása: 2. perc: 0-3, 11. perc: 6-9, 18. perc: 10-10, 22. perc: 13-15, 28. perc: 17-17, 30. perc: 18-19, 32. perc: 20-20, 35. perc: 21-20, 40. perc: 26-23, 50. perc: 28-28, 56. perc: 32-33, 58. perc: 34-33 és 60. perc: 36-35.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)