Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 817 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. szeptember 24. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 817 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 587 határsértőt tartóztattak fel, 230 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben szeptember 23-án – írta a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében, 21 esetben összesen 584 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Szeged és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén. 

Pest vármegyében egy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos - magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt kettő embert fogtak el, és embercsempészés miatt három ember ellen indult büntetőeljárás.

Ásotthalom közigazgatási területén az 5511-es számú úton 2023. szeptember 23-án 13 óra 15 perckor a járőrök ellenőriztek két román férfit, akik egy észt és egy osztrák honosságú személygépkocsival közlekedtek. A két járműben összesen tíz, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Bernecebaráti közigazgatási területén, 2023. szeptember 23-án 17 óra 31 perckor a rendőrök ellenőriztek egy moldovai állampolgárt, aki egy magyar honosságú tehergépkocsival közlekedett. Az ellenőrzés előtt a jármű rakterében utazó illegális migránsok elfutottak, felkutatásuk nem vezetett eredményre.

Mórahalom közigazgatási területén, az 5511-es számú úton 2023. szeptember 23-án 19 óra 10 perckor az egyenruhások ellenőriztek egy román férfi által vezetett, román honosságú tehergépkocsit. A jármű rakterében 52, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)