Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Sissi-kiállítás harmincezredik látogatóját köszöntötték

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 23. 18:22
A Sissi-kiállítás harmincezredik látogatóját köszöntötték
Nyíri Jánosné Nyékládházáról érkezett Gyulára

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és a gödöllői királyi kastély közös, Úton Erzsébet királynéval című időszaki tárlatának harmincezredik látogatóját, Nyíri Jánosnét köszöntötték szombaton a helyszínen, ahol a kiállításra újonnan bekerülő, egykor Erzsébet királyné tulajdonában álló ezüst teáskészletet is bemutattak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Nyíri Jánosné elmondta: baráti társasággal érkezett a városba Nyékládházáról, egy hetet töltenek Gyulán. Eddig a Gyula Várfürdőt és az Almásy-kastélyt keresték fel, legközelebb pedig városnézésre indulnak, és a várkiállítást is szeretnék megnézni.

– Nagyon jól érezzük magunkat Gyulán, jövőre szeretnénk visszatérni, csodálatos itt minden – fogalmazott, hozzátéve, hogy a baráti társaság, amelyhez sógornőjével csatlakozott, évek óta visszajár a fürdővárosba.

A harmincezredik látogatót Fekete-Dombi Ildikó, a gyulai Erkel Ferenc NKft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója, Ujváry Tamás, a gödöllői királyi kastély ügyvezető igazgatója és Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere fogadta. Többek között a helyi kiállítóhelyekre, a Gyulai Várfürdőbe, az Almásy-kastély következő időszaki tárlatára és a gödöllői kastélyba szóló belépőt ajándékoztak a nyékládházi vendégnek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Fekete-Dombi Ildikótól megtudtuk, az október végéig látható Sissi-kiállítás után, előreláthatóan december első hetében, Munkácsy Mihályról szóló tárlat nyílik a kastély időszaki kiállítóterében.

– A festőművésznek Gyuláról indult a pályafutása, ezért mindig is be szerettünk volna mutatni egy róla szóló anyagot a kastélyban. A Munkácsyról szóló időszaki kiállítással egy álmunk válik valóra – fejtette ki az ügyvezető, aki elárulta: az interaktivitás az új tárlat esetében is meghatározó lesz. A kiállítás a tervek szerint egy évig lesz látható a kastélyban.

Fekete-Dombi Ildikó kérdésünkre arról is beszélt, hogy júliusban és augusztusban a vártnak megfelelően alakult a látogatószám a kiállítóhelyen. Hozzátette: a jó időnek köszönhetően az ősz a szokottnál „pezsgőbb”, ami várhatóan kompenzálni fogja a tavaszi és a júniusi forgalmat.

– Azoknak a pluszprogramoknak a látogatószámával együtt, amelyek többnyire fizetősek voltak, szép eredményt értünk el a főszezonban – ismertette.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Görgényi Ernő hangsúlyozta: az évente átlagosan nyolcvanezer látogatót vonzó Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban országos szinten is kiemelkedő munkát végző szakembergárda dolgozik, amely sikeresen menedzseli az állandó kiállítást, és időről időre olyan új időszaki tárlatokat valósít meg, amelyek új és visszatérő vendégeket is vonzanak a kastélyba.

Kiemelte: a hamarosan véget érő Sissi-tárlatot az ország egyik legismertebb és legjelentősebb kastélymúzeumával együttműködésben valósította meg a gyulai múzeumegység.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Ujváry Tamás lapunknak arról számolt be, hogy a gyulai időszaki tárlat utolsó hónapjában egy új, nagyközönség előtt először bemutatott kiállítási darabot is megtekinthetnek a látogatók: Erzsébet királyné ezüst teáskészletét. A tárgyra, melynek részeire a Szent Koronát vésték fel, két hónappal ezelőtt bukkantak rá a gödöllői kastély munkatársai egy osztrák aukciósházban. Mint megtudtuk, a készletet és a Gyulán kiállított tárgyak egy részét legközelebb Kínában mutatják be.

Szombaton finisszázst is tartottak a Sissi-kiállításhoz kapcsolódóan, amelynek keretében a Vizitáció őfelségénél a kastély nagyebédlőjében című programra, valamint Vágó Zsuzsi és Kocsis Dénes musicalbetétdalokból összeállított szabadtéri koncertjére várták az érdeklődőket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)