Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az élen végzett a Gyulai Rendőrkapitányság csapata a bűnügyi technikusok vármegyei megmérettetésén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 20. 10:40
Az élen végzett a Gyulai Rendőrkapitányság csapata a bűnügyi technikusok vármegyei megmérettetésén
Fazekas Lászlónak és Szakadáti Norbertnek többek között megrendezett lövöldözés helyszínén kellett feladatokat megoldaniuk

Fotó: police.hu

Első helyen végzett a Gyulai Rendőrkapitányság csapata szeptember 14-én a Békés vármegyei bűnügyi technikusok ötödik alkalommal megrendezett szakmai versenyén, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság oktatóközpontjában.

A Wéber Károly alezredesről, a bűnügyi technikai osztály tragikus hirtelenséggel elhunyt vezetőjéről elnevezett megmérettetésre főként kevesebb tapasztalattal rendelkező, a szakterületen rövidebb ideje dolgozó technikusokat hívtak meg a szervezők – számolt be róla a police.hu.

A fürdővárosi csapatnak Fazekas László rendőr törzszászlós és Szakadáti Norbert rendőr törzszászlós volt a tagja.

Fotó: police.hu

A rendőrségi portál azt írta, a résztvevőknek megrendezett önakasztás, lövöldözés helyszínén kellett kérdésekre válaszolniuk, lábbelinyomot kellett rögzíteniük lejtőn, és egy bonyolult fényképkészítési feladatot is meg kellett oldaniuk sötétben. Emellett szóban feleltek az előző napi képzésen elhangzott anyagból, és rabosítottak is.

A gyulai csapat mögött a második helyen az orosházi, a harmadik helyen a szeghalmi páros végzett. A díjakat Vörös Ferenc ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány és bűnügyi helyettese, Kis Péter ezredes adta át.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében hangsúlyozta: a bűnügyi technikusoknak kiemelt jelentőségű a munkájuk, a helyszíneken ők rögzítik a nyomokat, gyűjtik be a bizonyítékokat, így folyamatosan szinten kell tartaniuk tudásukat, és bővíteniük ismereteiket.

Fotó: police.hu

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)